iOS ve Android'de Canlı Görünümler Nasıl Etkinleştirilir?
Çoğu durumda, Google Maps varsayılan olarak konumunuza ve kameranıza erişebilir. Live View'un çalışması için bu gereklidir çünkü Live View kameranızı kullanacaktır. Live View'u kullanmak için aşağıdaki adımları izlemelisiniz.iOS cihazı kullandığımızı belirtelim, ancak adımlar Android'de de aynı.
Adım 1: Mobil cihazınızda Canlı Görüntü uygulamasını başlatın.
Adım 2: Arama alanına dokunun , bir adres yazın ve konumunuza dokunun veya haritada bulmak istediğiniz konuma uzun dokunun.
Adım 3: Yol Tarifi'ne tıklayın.
Adım 4: Yürüyüş seçeneğine tıklayın. Şimdi, sayfanın alt kısmında Canlı Görünüm'ü görmelisiniz.
Şimdi kameranızı etrafınızdaki binalara, mağazalara veya tabelalara doğrultun, kameranız taramaya başlayacak ve sizi gitmeniz gereken yere yönlendirecektir.
Google Haritalar Canlı Görünümü için Kullanılabilirlik ve Gereksinimler
Canlı Görünüm Android ve iPhone için kullanılabilir olsa da, özellik için birkaç sınırlama ve gereklilik vardır. En önemlisi, belirli sayıda ülke ve şehir için kullanılabilir. Resmi bir liste yoktur. Ancak, bunu Londra, Los Angeles, New York City, Paris, San Francisco ve Tokyo'da ve diğer birkaç konumda kullanabilirsiniz.Özellik, dışarıda olmanızı ve yeterli aydınlatmaya sahip olmanızı gerektirir. Ayrıca, bu özelliği yalnızca Google Haritalar'da yürüyüş moduna geçtiğinizde kullanabilirsiniz.