Nasıl Yapılır? Google Hesabını Android Telefonunuzdan Kaldırdığınızda Ne Olur ve Nasıl Kaldırılır?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 1,210
1000064411.jpg

Bir Google hesabını kaldırırken endişelenen en önemli şey senkronize edilmiş kişilerdir. Hesabı kaldırdığınızda Google kişileriniz telefonunuzdan kaldırılacaktır.

Artık Google hesapları ile telefon kişileri arasındaki farkı anlamanız gerekiyor. Kişileri göstermek ve kaydetmek için Google hesabınızı kullanıyorsanız, bunlar kaldırılacaktır. Ancak, kişiler telefonunuzun belleğine kayıtlıysa kalacaklar. Kısacası, yalnızca Google'dan senkronize edilen kişiler telefonunuzdan kaybolacaktır.

Ancak bu, söz konusu kişilerin silineceği anlamına gelmez. Bunlara web üzerindeki contact.google.com adresinden veya başka bir Android telefonda tekrar oturum açarak erişebilirsiniz .

2. GMAİL UYGULAMASINDAKİ E-POSTALAR

Google hesabını kaldırdığınızda, söz konusu hesap için Gmail uygulamasındaki oturumunuz kapatılacaktır. Ve bu gerçekleştiğinde, e-postalarınıza Gmail uygulaması aracılığıyla erişemezsiniz. Ancak e-postalar silinmeyecektir. Gmail hesabınızda kalacaklar. Bunlara web üzerinden veya başka bir telefon veya tabletten erişmeye devam edebilirsiniz.

3. İNDİRİLEN UYGULAMALAR

Hesabın kaldırılması, telefonunuzdan yüklü herhangi bir uygulamayı kaldırmaz; ister Google ister herhangi bir üçüncü taraf uygulaması olsun, hepsi kalacaktır. Bununla birlikte, Play Store'dan hiçbir şey indiremeyeceğinizi, hatta Android telefonunuzda önceden yüklü olan uygulamaları güncelleyemeyeceğinizi unutmayın.

4. GOOGLE FOTOĞRAFLAR'DAKİ RESİMLER VE VİDEOLAR

Bu, Google Fotoğraflar uygulamasını nasıl kullandığınıza bağlıdır. Bunu yalnızca telefonunuzda bulunan fotoğrafları görüntülemek için geleneksel bir galeri uygulaması olarak kullandıysanız hiçbir şey olmayacaktır. Fotoğraflarınız telefonunuzdan silinmeyecektir.

Ancak Google Fotoğraflar'ın yedekleme özelliğini etkinleştirdiyseniz hesabın kaldırılması yedeklemeyi durduracaktır. Yani yeni fotoğraflarınız Google Fotoğraflar hizmetine kaydedilmeyecektir. Yine hiçbir fotoğraf silinmeyecek. Daha önce yedeklenen fotoğraflara photos.google.com adresinden veya Google Fotoğraflar uygulamasında tekrar oturum açarak erişebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen her iki durumda da, yani yedekleme etkinleştirildiğinde veya devre dışı bırakıldığında, Google Fotoğraflar depolama hizmetinde bulunan mevcut fotoğraflar (varsa) telefonunuzla otomatik olarak senkronize edilir. Yani hesabı kaldırdığınızda artık gösterilmeyecekler. Hesabı doğrudan Google Fotoğraflar'dan da kaldırabilirsiniz.

5. GOOGLE DRİVE, KEEP, DOKÜMANLAR, TAKVİM VE E-TABLOLAR'DAKİ VERİLER

Android telefonunuzdaki bu uygulamalardaki oturumunuz kapatılacaktır. Bu uygulamalara bağlı dosya, resim, not vb. verileriniz Google hesabınızda kalacaktır. Ancak tekrar oturum açmadığınız sürece telefonunuzdan bunlara erişemezsiniz.

6. YEDEKLEME HİZMETİ

Android telefonunuzda Yedekleme özelliğini etkinleştirdiyseniz hesabın kaldırılması, yedeklemeye yapılacak başka eklemeleri durduracaktır. Yani yeni bir yedek oluşturulmayacak.

7. MESAJLAR VE ARAMA GEÇMİŞİ

Mesajlarınız ve çağrı geçmişiniz telefonunuza kaydedilir, böylece Google hesabını kaldırdığınızda silinmezler. Ancak yedeklemeyi etkinleştirdiyseniz yeni mesajlar yedeklemeye kaydedilmeyecektir.

8. CİHAZIMI BUL

Google hesabınızı bir Android telefondan kaldırmak Cihazımı Bul işlevini devre dışı bırakır. Bu nedenle, Cihazımı Bul'u kullanarak telefonunuzun konumunu haritada bulamayacaksınız, uzaktan çaldıramayacaksınız, kilitleyemeyeceksiniz veya verileri silemeyeceksiniz.

GOOGLE HESABI OLMADAN ANDROİD TELEFON KULLANABİLİR MİSİNİZ?​

Android telefonunuzu herhangi bir Google hesabında oturum açmadan kullanabilirsiniz.

Ancak bir Android telefonun optimize edilmiş çalışması için bir Google hesabı gereklidir. Telefonunuzda bir Google hesabı olmadan Google Play Store'a erişemezsiniz, yani oradan uygulama yükleyemezsiniz. Ayrıca, Android akıllı telefonunuzun veya tabletinizin normal işleyişinde önemli bir rol oynayan Google Play Hizmetleri gibi telefonunuzun önemli hizmetlerine ilişkin güncellemeleri almayacaksınız .

ANDROİD TELEFONDAN GOOGLE HESABI NASIL KALDIRILIR​

Adım 1 : Telefonunuzda Ayarlar'ı açın ve Hesaplar veya Kullanıcı ve hesaplar'a gidin.
Adım 2 : Kaldırmak istediğiniz hesaba dokunun. Hesap adını doğrudan listede göremiyorsanız, Hesaplar'a ve ardından hesap adına dokunun.

what-happens-when-you-remove-google-account-from-phone-1_935adec67b324b146ff212ec4c69054f.pngwhat-happens-when-you-remove-google-account-from-phone-2_935adec67b324b146ff212ec4c69054f.pngwhat-happens-when-you-remove-google-account-from-phone-19_935adec67b324b146ff212ec4c69054f.png


Adım 3 : Şimdi Hesabı kaldır'a dokunun . Bir onay açılır penceresi görünecektir. Onaylamak için Hesabı kaldır'a dokunun.

what-happens-when-you-remove-google-account-from-phone-13_935adec67b324b146ff212ec4c69054f.pngwhat-happens-when-you-remove-google-account-from-phone-5_935adec67b324b146ff212ec4c69054f.png
 
Emeğine sağlık olsun kardeşim. Çok güzel konuya değinmişsin ve gayet açıklayıcı.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
google hesabı telefondan kaldırdığınızda ne olur google hesabı telefondan nasıl kaldırılır
Üst Alt