Haber Güney Kore'de "kızarmış kürdan" akımı: Hükümet uyarıda bulundu

Güney Kore'de

Güney Kore Gıda Bakanlığı, sosyal medya paylaşımlarıyla popüler olmasının ardından insanlara kıvırcık patates kızartmasına benzeyen nişastadan yapılmış kızarmış kürdanları yememeleri konusunda uyarıda bulundu.

0_yivB5Iok-mn3TZ6DZPUA.jpg

Güney Kore'de kızarmış kürdanları peynir tozu gibi baharatlarla tüketen insanları gösteren videolar TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında binlerce beğeni ve paylaşım topladı. HABERİN VİDEOSUNA GİT
841z7sGZJEGWAx8bxQhu7g.jpg

Sosyal medyada yer alan videolarda, kişilerin kıvırcık patates kızartmasına benzeyecek şekilde kürdan kızarttığı görülüyor.
zOhst9GaCUat8jvUniioIw.jpg

Dünyanın her yerinde sıklıkla karşılaşılan tahta kürdanların aksine Güney Kore'deki kürdanların çoğu mısır veya patates nişastasından yapılıyor. Bu nedenle biyolojik olarak parçalanabiliyor ve suda çözünüyor. Kürdanlara yeşil gıda boyası da eklenerek yeşil renkli atıştırmalıklar elde ediliyor.
Rs8EHRuK9k2EpV9jNw-fYA.jpg

Genellikle Güney Kore'deki restoranlarda tercih edilen bu ürünler, elle yenen yiyecekleri almak için de kullanılıyor. Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı, sosyal medya platformu X'te yayınladığı gönbderide, “Bu yenilecek bir ürün değil. Gıda olarak güvenlikleri doğrulanmadı” açıklamasında bulundu.
3o069sN9EEy7sIlcQStaBw.jpg


 
Üst Alt