Haber Güvercin gübresiyle besleniyor, hasadı başladı: Büyük ilgi görüyor

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 1
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Güvercin gübresiyle besleniyor, hasadı başladı: Büyük ilgi görüyor

Denizli'de tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen sırık fasulyesinin hasadına başlandı. Güvercin gübresiyle beslenen fasulyenin verimi artarken, büyük ilgi görüyor.

fuyxpADNC0OdcL45swXwRw.jpg

Denizli'nin Çameli ilçesinde tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilen meşhur Çameli sırık fasulyesinin hasadına başlandı.
owcS-nuHnkCs1G9iFF86hg.jpg

Üç dönümlük arazisinde günlük 300-600 kilogram arasında ürün elde ettiklerini belirten 56 yaşındaki üretici Semra Şaylan, 23 Nisan'da ekilen ve dün ilk hasadı yapılan sırık fasulyenin, tamamen organik üretildiğini suni gübre kullanmadıklarını söyledi.
Pq5sq3q780uFMranKe1V-Q.jpg

Şaylan, "Tarlamız üç dönüm. Yaklaşık 10 yıldır hem taze hem kuru fasulye üretiyorum. Fasulyelerimizi Muğla, Denizli ve Burdur başta olmak üzere çevre illerdeki toptancılara gönderiyoruz. Doğal yöntemlerle yetiştirdiğimiz için lezzeti çok beğeniliyor." dedi.
6UQojuwueEa_JLqYOkgtCQ.jpg

Sabah erken saatlerde başlattıkları hasadı akşama kadar sürdürdüklerini belirten Şaylan, şunları söyledi: "Hayvan gübresi ve yeraltı kaynak suyu ile beslenen fasulyelerimiz uzun, çıtır ve çok lezzetli oluyor. Yayla havası da bu lezzeti tamamlıyor. Her şeyimiz tamamen doğal ve organik. Bu da ürünümüze büyük talep getiriyor. Kasım ayında havalar soğuyana kadar fasulye hasadımız devam ediyor. Bu yıl yaklaşık 6 tona yakın yaş fasulye hasadı yapmayı hedefliyorum. Kuru fasulye içinde üretim yaptığımız ayrı bir tarlamız daha var."
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt