Haber Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul’da rüzgar karayele döndü, hava serinleyecek (5 il için sarı kodlu uyarı)

Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul’da rüzgar karayele döndü, hava serinleyecek (5 il için sarı kodlu uyarı)

İstanbul’da hava sıcaklığı uzun süre sonra 25 derece seviyesine geriledi. Karayele dönen rüzgar, kente serinlik veriyor. Megakentte hafta sonu iki gün boyunca bulut geçişleriyle sağanak yağış görülecek. Ege’de de rüzgar serinlik verecek. Karadeniz dolaylarında ise sel tehlikesi var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 kent için sarı kodlu uyarıda bulundu. Serin geçecek hafta sonunun ardından önümüzdeki hafta sıcaklıkların yeniden artması bekleniyor.

7B-uvK9DF06O3FQocMGJ3w.jpg

İstanbul’da rüzgar karayele döndü, kentte hava serinledi. Hafta sonu karayelin daha da sert esmesiyle megakent bir kademe daha serinleyecek.
ZO3ZUgyzM0CMaL5zkwXGAA.jpg

İstanbul’da hava sıcaklığının uzun süre sonra 25 dereceye düşmesi bekleniyor. Ege’de de rüzgar serinlik verecek. Güneydoğu’da lodos sıcak esmeye devam ediyor.
PkLZ75ZWAUuvvc0biOMYDQ.jpg

Hafta sonu İstanbul, Sakarya, Zonguldak, Kastamonu, Trabzon’da yerel yağışlar bekleniyor. Megakentte cumartesi ve pazar günü bulut geçişleriyle ara ara sağanak görülecek. Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan’da şiddetli yağış su baskını tehlikesini beraberinde getirecek. Önümüzdeki hafta ise sıcaklıklar yeniden yükselecek.
w5cPpHeWiEuHWm4C033aKQ.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bugün 5 kentte yağmur beklentisi var. Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon’un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
zEH6GlYp7EeTu1d2gZTXPQ.jpg

Artvin, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon’da sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu kentlerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olmasını istedi.
HniKaWkSvUex7_CfIHs_9A.jpg

Bugün ve yarın yurt genelinde beklenen hava durumu şöyle...
EllHQSaT5E2-T9ELIvOWgw.jpg

ydGahf1ItE-aj8Df-M2CIw.jpg

jEHh3CHPjUS14oerPXHcfA.jpg

 
Üst Alt