Haber Hafta sonu ülke genelinde yağışlı geçecek (Bugün hava nasıl olacak?)

Hafta sonu ülke genelinde yağışlı geçecek (Bugün hava nasıl olacak?)

Hafta sonu yurt genelinde hava yağışlı geçecek. Sıcaklıklar eylül ortalamasının altında. Meteorolojiden Doğu Karadeniz için kuvvetli sağanak uyarısı yapılırken, 3 il için sarı kodlu uyarı yayınlandı.

gYp6kSI-Ckyi4nfVqOk_fg.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölge geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve Ordu çevreleri ile İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.
sJAOHE_0-ECDKU3bblKIGg.jpg

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların; Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Meqwk5nkYUyK5oejHKN_CA.jpg

Ülke genelini yağışlı bir havanın beklediğini belirten NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, "Pazar günü Cumartesiye göre daha da serin olacak. Hatta Eylül ortalamalarının bile altına inecek" dedi.
QWeybSWJv0iQLsBQWheH2g.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Karadeniz'de devam eden sağanağın, bugün akşama kadar Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
83pA430i90W-ndCjJvgKgQ.jpg

İstanbul'da Cumartesi yağmurlu bir gün, aralıklı ve genelde orta kuvvette olacak. Poyrazın da etkisi ile hissedilen sıcaklık 21 dereceye kadar iniyor. Pazar yağış daha az. Ankara'da öğlede sonra yağmur kısa süre şiddetli olabilir. İzmir açık 29 derece. Bursa'da çoğunlukla öğleden sonra yağmur geçişleri olacak. Ankara 24, Bursa 26 derece. Antalya merkez parçalı bulutlu 30 derece. Hafta sonu yağmurlar olumsuzluk yaratabilir.
ZtwScglnyk6jWo9QKtB2xA.jpg

Marmara'da hava kapalı ve orta kuvvetli yağış geçişleri olacak. Edirne 23, Balıkesir 32, Sakarya 23 derece. Pazar günü ise yağış daha uzun aralıklı ve hafif.
Diu5EBAAfkyrFjAOHxmC-Q.jpg

İç Anadolu'da yağış cumartesi Eskişehir-Konya tarafında, pazar günü ise Konya, Kayseri, Sivas boyunca yağmurlar bazı saatlerde şiddetli olacak. Sıcaklık çoğu kentte 25-26, Sivas'ta 23 derece.
MoyFEcktaEmB6PKfvQNQwA.jpg

Ege'de sahiller bulutlu ve gece serin. Kütahya-Afyonkarahisar hattında ise pazar günü daha sık görülmek üzere yağmur var. Manisa ve Muğla 30, Kütahya 25, Bodrum 28 derece. Geceler Ege'de serin geçiyor.
nsi2oPJO_06plIvJF3F5Yw.jpg

Akdeniz'de Isparta'dan, Mersin, Adana, Osmaniye'ye kadar bölge gök gürültülü sağanakların etkisinde kalacak. Ani rüzgar da çıkabilir. Adana 29, Mersin 29, Isparta parçalı bulutlu 29 derece.
TZfEGCZypkinEfBcGF20PQ.jpg

Karadeniz'de yağışlar sürecek. Cuma Sinop-Samsun arasında daha kuvvetli olacak. Bolu ve Samsun 24, Kastamonu 22, Trabzon 25 derece.
TkeWeAdlfEiU_eZpa2Dqdw.jpg

Doğu Anadolu’da yağış daha çok Erzurum-Ağrı-Van boyunca etkili, Erzurum 19, Malatya parçalı bulutlu 28 derece. Güneydoğu'da da uzun zaman sonra yağmur başlıyor. Pazar günü daha şiddetli olacak. Gaziantep 29, Diyarbakır 28 derece.
_Hd-2hlp7kiaSrWO6VxKuw.jpg

YVvyzGZulUmiM55e_Ip97A.jpg

vKL3nFa2V06mEdVjwnpq-Q.jpg

ESRi8dchgEKAZbHXLkoupg.jpg

9LG8ri8qpUGZN7jKv2qdWQ.jpg

 
Üst Alt