Haber Hafta sonu ve Cumhuriyet Bayramı tatilinde hava nasıl olacak? (İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu)

Hafta sonu ve Cumhuriyet Bayramı tatilinde hava nasıl olacak? (İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu)

Yurt genelinde hava sıcaklıkları ekim ortalamasında seyrediyor. Bugün İstanbul’da zayıf sağanak geçişleri görülecek. Hafta sonu ve pazartesi günü öğleden sonra başlayacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinde yurt genelinde yağış beklenmiyor.

snbGRYZYBUGk8j-gmtMUYg.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlere göre, yurt genelindeki hava sıcaklıkları bugün ve hafta sonu mevsim normallerinde seyredecek.
s5CCrr2kFU6gIiGCyoO59w.jpg

Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul ve Sinop çevreleri, Kastamonu’nun kıyı kesimleri ile Balıkesir’in kuzey kıyılarında yağmur geçişleri görülmesi bekleniyor.
v0lbMpIe90S78zjtu8udUw.jpg

Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
AsbMz3vBNEaCyipl_qBJWw.jpg

Peki, pazartesi öğleden sonra başlayacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinde hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük tahminine göre İstanbul’da pazartesi günü pus bekleniyor. Megakentte hava sıcaklığı 28 Ekim Pazartesi ve 29 Ekim Salı günü 20 derece civarında seyredecek.
dFh8ZUnJdE-bTIWbUa2Asg.jpg

Başkent Ankara’daki hava sıcaklığı ise 18-19 derece civarında olacak. Pazartesi ve salı günü Ege kıyılarında da pus bekleniyor. İzmir 25, Muğla 27 derece olacak.
Zt_b4lrtXEyJWuM0k8aI8Q.jpg

Antalya’da ise bu iki günde parçalı bulutlu bir hava beklentisi var. Kentteki hava sıcaklığının 26 derece olması bekleniyor.
 
Üst Alt