Haber Hakkari'de uçak pistten çıktı

Hakkari'de uçak pistten çıktı

Ankara-Hakkari seferini yapan yolcu uçağı, olumsuz hava şartları nedeniyle pistten çıkıp çamura saplandı. İlk bilgilere göre yolcuların durumu iyi. Yüksekova'daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda tahliye çalışması başlatıldı. Uçakta, Şemdinli ve Esendere Belde belediye başkanlarının da olduğu öğrenildi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan saat 11.30’da havalanan AJet firmasına ait uçak, Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kayarak pistten çıktı.

Pisten çıkarak çamura saplanan ve doluluk oranının tam olduğu uçakta bulunan yolcularda herhangi bir yaralanma olmazken, havalimanı yetkilileri yolcuların tahliyesi için çalışma başlattı.

Bölgede meydana gelen yağışlardan dolayı pistten çıkan uçağın Yüksekova semalarında bir tur attıktan sonra ikinci iniş denemesinde olayın yaşandığı belirtildi.

Aralarında Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar’ın da bulunan uçakta bekleyiş sürüyor.

AJET'TEN AÇIKLAMA

AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Havaalanı’na saat 13.15’te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
 
Üst Alt