Nasıl Yapılır? Harici Klavye Kullanırken Android Ekran Klavyesi Gizleme Yöntemleri

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 143
1000053923.png

Google, birden fazla kullanıcının Android cihazlarına fiziksel klavyeler bağladığını anlıyor. Bu nedenle, kullanıcı harici bir klavye kullandığında ekran klavyesini gizlemek için Android'in içinde yerel bir ayar var. İşte nasıl kullanılacağı.

1. Yöntem : Android Ayarlarından​

Ekran klavyesini doğrudan Android ayarlarından gizlemek basit bir işlemdir. İşte nasıl yapılır.

Adım 1 : Android cihazınızda Ayarlar > Sistem > Dil ve giriş bölümüne gidin.

1000053924.jpg

Adım 2 : Burada Fiziksel Klavye'ye dokunun . Son olarak, " Sanal klavyeyi göster " veya " Ekran klavyesini göster " seçeneğini kapatın.

1000053928.jpg1000053929.jpg

Harici klavyenizi bağladığınızda ekran klavyesi kaybolmalıdır.

2. Yöntem : Üçüncü Taraf Uygulama Kullanma​

Ayarlarda bu seçeneğin bulunmadığı eski bir Android cihaz kullanıyorsanız, ekran klavyesi davranışını yönetmek için AnySoftKeyboard gibi üçüncü taraf bir uygulama kullanabilirsiniz. İşte nasıl yapacağınız.

Adım 1 : AnySoftKeyboard'u Android cihazınıza indirin.
Adım 2 : İşlem tamamlandıktan sonra, bunu cihazınızda ek klavye olarak etkinleştirin.
1000053930.png

Adım 3 : Şimdi Ayarlar > Dil ve klavye > AnySoftKeyboard > Ayarlar'a gidin . Burada Fiziksel tuşta klavyeyi gizle seçeneğinin yanındaki seçeneği işaretleyin.

Ekrana bir metin girmek için dokunduğunuzda, ekran klavyesi yine görünür ancak harici bir klavyeden bir tuşa basma olayı algıladığında otomatik olarak gizlenir.

AnySoftKeyboard Uygulaması

Etiketler
android ekran klavyesi gizleme yöntemleri harici klavye kullanırken android ekran klavyesi gizleme
Üst Alt