Haber Hatay'da sağanak yağış: Antakya'da yarın okullara ara verilecek

Hatay'da sağanak yağış: Antakya'da yarın okullara ara verilecek

Kuvvetli yağışın etkili olduğu Hatay’da eğitime kısmi olarak bir gün ara verildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yağışında bölgede devam ettiğini belirterek an itibariyle metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Hatay Valiliği, il genelinde etkili olan sağanak nedeniyle kriz masası oluşturulduğunu bildirdi.

fEr0g68J2E-QlZoLWK3HPg.jpg

Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde dereler taştı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yolda mahsur kalan bir araç, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
awJnXwZvLkyQmi51xKP15w.jpg

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanak nedeniyle tüm ekiplerin sahada ve görevleri başında olduğunu, belirli bölgelerde de okullara ara verileceğini açıkladı.
i0jXHxtX0UGi1Dpz7b61nw.jpg

İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Masatlı, kentte son 24 saatte yapılan 167 ihbardan 157'sinin su baskını olduğunu kaydetti.
q7jwiiOh4EWHpfV51w7IBQ.jpg

Masatlı, kentteki yağış skalasının kuvvetli yağış miktarına ulaştığını aktardı. İlgili kurumlarla okullar konusunda gerekli toplantıların yapıldığını söyleyen Masatlı, "Sadece Antakya'da belirli bölgelerde, okul müdürlerimizin de değerlendirmesini alarak yarın okullara ara vereceğiz. Bu genel bir durum değildir, sadece kısmi olarak başta Antakya'nın dağ bandını kapsamaktadır. Buralarda okullara bir gün ara vereceğiz." şeklinde konuştu.
5PR25pwq-UyRngS-s-238w.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Kentin altyapısının depremlerde hasar aldığını kaydeden Öntürk, "Ortaya çıkan alt yapı eksikliğinin farkındayız. Hemşerilerimizden bu konuda biraz sabır rica ediyoruz. Önceliğimiz şehrimizin alt yapısını güçlendirmek. İlk iş olarak da bunları hızlı bir şekilde başlatacağız ve alt yapıyı çok iyi bir profile getirmenin gayretinde olacağız." diye konuştu.
Af7tR9pdREyUFxGQjTKSyg.jpg

wksW6VMUl0qZES77DSJaUQ.jpg

1-53o0N9oUqMvC3jTKcKDw.jpg

LS71o2KN0kOkvJq_HvgNng.jpg

nt0wtfp-80OXSIZelqX_SA.jpg

 
Üst Alt