Haber İmamoğlu'na sahte diploma iddianamesi

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 4
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
İmamoğlu'na istenen ceza belli oldu

Görevden alınan tutuklu İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında sahte diploma soruşturmasında 8 yıl 9 ay hapis cezası ve siyasi yasak istendi.

İBB'nin görevden alınan ve tutuklanan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki diploma soruşturmasında iddianame tamamlandı. İmamoğlu'nun diploması "hileli" sayıldı.

İmamoğlu hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

DİPLOMA SORUŞTURMASI İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı. İstanbul Üniversitesi'nden ise İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verildiği bildirilmişti.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt