Haber İngiliz Milletler Topluluğu Günü (Commonwealth Day) kutlamasında kraliyet protestosu: Benim kralım değilsin!

İngiliz Milletler Topluluğu Günü (Commonwealth Day) kutlamasında kraliyet protestosu: Benim kralım değilsin!

Kraliyet ailesi, İngiliz Milletler Topluluğu Günü'nü (Commonwealth Day) kutlarken, monarşi karşıtları "Benim kralım değilsin, "ırkçı kraliyet ailesi" yazan pankartlarla kraliyeti proptesto etti.

QxrS7vKXo0aaJQ4ZVL0VKw.jpg

Kraliyet ailesi dün, İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz Milletler Topluluğu Günü (Commonwealth Day) ayinine katıldı. Prenses Kate Middleton ve Prens William'ın da katıldığı Westminster Abbey kilisesindeki etkinlikte, Kral Charles ile Konsort Kraliçe Camilla en öndeki yerlerini aldı. Kral Charles, bu dini etkinliği ilk kez hükümdar olarak yönetti.
xkgZ9CPIZU-9diSlkZM_Qg.jpg

Edinburgh Dükü unvanın alan Prens Edward ve Edinburgh Düşesi olan eşi Sophie ile Prenses Anne ile eşi Timothy Laurence da etkinlikte hazır bulundu.
l6lOfLp2jUCSrEewRW7M8w.jpg

Bu yılki İngiliz Milletler Topluluğu Günü'nün teması "Sürdürülebilir ve Barışçıl Ortak Bir Gelecek Oluşturmak" olarak belirlendi.
SMOaerKs_UactRGu8GrElQ.jpg

Kraliyet ailesinin geliş güzergahında Māori kültür grubu Ngāti Rānana London Māori Club üyeleri geleneksel giysileriyle yerlerini aldı. Ardından ayin, Milletler Topluluğu üye devletlerinin bayraklarının alayı ile başladı.
aDqHHuVieUiH22mj6rLbnw.jpg

Etkinlikte saksafon sanatçısı Yolanda Brown, West End yıldızları Roshani Abbey ve Nuwan Hugh Perera,Kıbrıs'tan tamamı kadınlardan oluşan Amalgamation Korosu performans sergiledi.
iyslAMj-Ok6eRSYShB5qlA.jpg

İçeride ayin ve müzik varken dışarıda da protesto sesleri yankılandı.
nYprrJuxMUm_sQht5P1Z1A.jpg

Monarşi karşıtları, ellerinde "Benim kralım değilsin", "ırkçı kraliyet ailesi" yazan pankartlar taşıdı.
-4i3pg29S0qc2IuTmGUIcA.jpg

İşte kraliyet ailesinin İngiliz Milletler Topluluğu Günü etkinliğinden ve dışarıdaki protestolardan yansıyanlar....
oCy2ul9SLk2BiwGHJ5HOzQ.jpg

3vZSgJN7KkilVfsZ3IIg1A.jpg

9shNRe_ubkO60BQQ_aoZ5w.jpg

_J_n4eCcTUyOR9OYxl3QhA.jpg

sQlTHyW99kiDArFFjGExlw.jpg

jp1q_BMeJ06OpQXo5R3YLg.jpg

rGNYFKCS7ECC_lFKotp0TA.jpg

Uit2rrbjQUGwBe-6EsgyOQ.jpg

ApdW6vXnCUOEbs4SDlF67Q.jpg

s9rKmyGq7E29QsnzZAEDJQ.jpg

j7Ty7V9GrEy4lRAGMo1u7g.jpg

ZFn-hlBU7Emnn_wqo0HOxQ.jpg