Haber İngiltere’yi sarsan skandal: Mısırlı milyardere 20 kadından cinsel saldırı suçlaması

İngiltere’yi sarsan skandal: Mısırlı milyardere 20 kadından cinsel saldırı suçlaması

Harrods'un eski sahibi Mohamed Al Fayed, mağaza çalışanlarına cinsel saldırı ve tecavüz ile suçlanıyor. Mısırlı iş insanının, 1984'ten 2010'a kadar mağazanın başında olduğu dönemde 20 kadına cinsel saldırıda bulunduğu ve bunlardan beşinin tecavüzle sonuçlandığı iddia ediliyor. Milyarderin oğlu Dodi Al Fayed, 1997 yılında Prenses Diana ile birlikte geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Al Fayed, bu trajik olayın ardından medyada sıkça adından söz ettirdi.

TfwDZGOYXkmJbIJo_3tw3A.jpg

Harrods'un eski sahibi Mohamed Al Fayed, mağazasında çalışan kadınlara cinsel saldırıda bulunmak ve tecavüz etmekle suçlanıyor. Geçtiğimiz yıl 94 yaşında hayatını kaybeden Mısırlı milyarderin, beş kadına tecavüz ettiği ve toplamda 20 kadına da cinsel saldırıda bulunduğu iddia ediliyor.
oXabLzQGKUqDgNsSi6HzHQ.jpg

BBC'nin belgeselinde, Mısırlı iş insanının, 1984'ten 2010'daki satışına kadar mağazanın başında olduğu dönemde saldırıları gerçekleştirdiği belirtiliyor. Harrods'ta çalışan 20'den fazla eski kadın çalışan, milyarderi cinsel tacizle ve mağazada "korku kültürü yaratmakla" suçluyor.
YrZaZkBuAEKgKzZ_-msFBw.jpg

Saldırıya uğrayan kadınlardan bazıları, cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından test edildikleri ve sonuçların doğrudan Al Fayed'e gönderildiği tıbbi muayenelere zorlandıklarını iddia ediyor. Mağazanın şu anki sahipleri ise suçlamalar karşısında dehşete düştüklerini ve etkilenen kadınlardan özür dilediklerini açıkladı.
_Xa-kUPX9UeiDmbDe2COoA.jpg

2007-2009 yılları arasında Al Fayed’in kişisel asistanı olarak çalışan Gemma, iş seyahatlerinde davranışlarının korkutucu hale geldiğini anlattı. Paris'teki Villa Windsor'da tecavüze uğradığını belirten Gemma, Al Fayed’in kendisini birlikteliğe zorladığını aktardı.
pqSHu-VzJke4XL8XY-RvRw.jpg

Başka bir mağdur ise, genç yaşta Mayfair'de Al Fayed tarafından tecavüze uğradığını, Harrods çalışanlarının kendisini "oyuncak" gibi gördüğünü ifade etti.
FNToSy77ZkyIXjZf2lwnxg.jpg

Harrods, geçmişteki bu tür davranışların tekrar yaşanmaması için gerekli adımları atma kararlılığında olduğunu ve geçmişte yaşananları telafi etmeye çalıştığını duyurdu.
ioCCfSEdfUq3nkFwdjGYwA.jpg

Al Fayed, iş dünyasındaki etkisinin yanı sıra, kişisel yaşamı ve tartışmalı olaylarla da gündeme geldi. 1997'de, oğlu Dodi Al Fayed'in İngiltere'de Prenses Diana ile birlikte geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesi geniş yankı uyandırdı. Al Fayed, bu trajik olayın ardından medyada sıkça yer aldı.
 
Üst Alt