Haber Instagram açılacak mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan açıklama: Ciddi bir aşama kaydettik

Instagram açılacak mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan açıklama: Ciddi bir aşama kaydettik

SON DAKİKA HABERİ: Instagram’a erişim engeli kaldırılacak mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan toplantılarda ciddi bir aşama kaydedildiğini söyledi. Bakan Uraoğlu, “Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar.” dedi. Uraloğlu, Instagram’ın talepleri karşılamasıyla erişim yasağının kaldırılacağını söyledi.

SnuRu9iV2U2xKoPFQCNQZg.jpg

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sosyal medya platformu Instagram’a getirdiği erişim engeli sürüyor. Erişim engeline ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan açıklama geldi. Instagram’a erişimin, katalog suçlarla ilgili istenen adımların atılmaması nedeniyle getirildiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Instagram yetkililerine hassasiyetlerini anlattığını söyledi. “Bizim bazı taleplerimize ‘Şirketimizin kuralları’ diyorlar. İyi de siz bu ülkede faliyet gösteriyorsunuz.” ifadesini kullanan Bakan Uraloğlu, “Bu ülkenin kanunları yok mu? Elbette var. Siz de bunlara uymak zorundasınız.” şeklinde konuştu. Instagram ile yapılan toplantılarda ciddi bir aşama kaydedildiğini anlatan Bakan Uraloğlu, “Ciddi bir aşama kaydettik. Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar.” dedi. Bakan Uraloğlu, Instagram’ın Türkiye’nin taleplerini karşılamasıyla birlikte erişim yasağının kaldırılacağını söyledi.
r5J9yOqL00uZuva6zEkGNQ.jpg

Instagram’a erişim engeliyle ilgili olarak bugün bir açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun hangi gerekçelerle yayın durdurma kararı aldığını, Instagram’a ilettiğini söyleyen Bakan Tunç, “Türkiye Cumhuriyet devleti bir hukuk devleti. Herkes kanunlara uyacak. Türkiye’de yayın yapan sosyal medya kuruluşları, ülkemizin kanunlarına uyacak. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok.” dedi.
uVcoc2iBpEiok8fYXa-B2A.jpg

“Sosyal medya şirketi eğer BTK’nın kapatmaya gerekçe gösterdiği yayınları erişimden çıkarırsa sorun ortadan kalkar.” diyen Bakan Tunç, “Yargı makamlarına intikal eden hususlar var. Kapatma kararına karşı açılan davalar var. Bu davalar birleştirilerek idareden hangi gerekçeyle kapatma kararı verildiğine yönelik savunma alınacak. Ve sonrasında da yargımız karar verecektir.” şeklinde konuştu.
asWLrP5RBkyhGXMMo6LGoQ.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratları, Instagram yetkilileriyle dün bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme talebi Instagram’dan geldi. Online ortamda gerçekleşen görüşmeyle ilgili NTV tarafından edililen son bilgilere göre, Meta ile terör tanımı konusunda anlaşmazlık çıktı.
hVezm7TsZkKyVKpRy1-jnw.jpg

Türkiye, PKK, YPG ve FETÖ'yü öven ve bu örgütleirn mensuğlarınca yapılan propaganda içeriklerinin önlenmesi ve var olanlarında kaldırılmasını istedi. Meta firmnası yetkilileri ise bu konuda uzlaşma göstermedi. PKK dışındakilerin dünyada terör örgütü olarak kabul görmediği savunuldu. Bu nedenle dün yapılan toplantıdan olumlu sonuç çıkmadı.
I0d8lSv_sUGPOaGWripElg.jpg

Meta Sözcüsü de Instagram erişim engeline ilişkin açıklama yaptı."Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada hizmetleri yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapmaya devam edecekleri bildirildi.
 
Üst Alt