Temel Düzeltmeler
- Ağ bağlantınızı kontrol edin : Cihazınızın iyi bir internet bağlantısına sahip olduğundan emin olun. Hızını çevrimiçi olarak test edin.
- Instagram sunucusunu kontrol edin : Aktif bir Instagram sunucusu kesintisini kontrol etmek için Downdetector'ı ziyaret edin.
- Instagram uygulamasına Facebook üzerinden giriş yapın : Instagram hesabınızı Facebook'a bağladıysanız, uygulamaya Facebook üzerinden giriş yapma seçeneği sunulur. Instagram uygulamasını açın ve giriş yapmak için 'Facebook ile giriş yap'a dokunun.
- Wi-Fi ve mobil veri arasında geçiş yapın : Kararsız bir internet bağlantısı, Instagram'da sıklıkla 'Bir Sorun Oluştu' hatasına neden olabilir. Wi-Fi veya mobil veri arasında geçiş yapın ve Instagram'ı tekrar açmayı deneyin.
- Instagram uygulamasını güncelleyin : Google Play Store veya Apple App Store'u açın, Instagram'ı arayın ve Güncelle'ye (varsa) dokunun.
1. Düzeltme : Instagram'ı Kapatmaya Zorla ve Yeniden Başlat
Instagram uygulamasını zorla kapatıp yeniden başlatmak, uygulamayı yeniler ve 'Bir Şeyler Ters Gitti' hatasına neden olan mevcut sorunları düzeltir.Adım 1: Uygulamalar arasında geçiş yapmak için ekranın altından yukarı doğru kaydırın ve Instagram kartını yukarı kaydırarak zorla kapatın.
Adım 2: Android telefon kullanıyorsanız, Instagram uygulama simgesine uzun dokunun > Uygulama bilgileri > Durdurmaya zorla seçeneğini belirleyin > uygulamayı yeniden açın.
2. Düzeltme : Instagram'ı bir tarayıcı aracılığıyla açın
Instagram uygulaması 'Bir Şeyler Ters Gitti' hata mesajıyla başlatılamazsa, uygulamayı bir tarayıcıdan açmayı deneyin.Adım 1: İstediğiniz mobil tarayıcıyı açın (örneğin Google Chrome, Brave vb.) , Instagram'ı arayın ve bağlantıya dokunun. Tarayıcı uygulamanız otomatik olarak Instagram uygulamasını açmaya yönlendirecektir.
Adım 2: Alternatif olarak, Google Chrome uygulamasının sağ üst köşesindeki üç nokta menüsüne dokunarak Yeni Gizli sekmesini başlatın.
Adım 3: Instagram'ı arayın ve açın, Giriş Yap'ı seçin ve tarayıcıda Instagram'a erişmek için hesap bilgilerinizi girin.
3. Düzeltme : Instagram Uygulama Önbelleğini Temizleyin (Android)
Android'de Instagram'da 'Bir Şeyler Ters Gitti' hatasının yaygın nedenlerinden biri bozuk uygulama önbelleğidir. Önbelleği manuel olarak temizleyin ve uygulamayı yeniden açın.Instagram uygulama simgesine uzun dokunun > Uygulama bilgileri > Depolama ve önbellek > Önbelleği temizle'yi seçin.
4. Düzeltme : Instagram'ı Kaldırın ve Yeniden Yükleyin (iOS)
Android'in aksine, iOS Instagram önbelleğini temizlemenin doğrudan bir yolunu sunmuyor. Bunun yerine, uygulamayı kaldırıp App Store'dan yeniden yükleyebilirsiniz.Adım 1: iPhone Ayarları'nı açın, Genel'i seçin ve iPhone Depolama'ya dokunun.
Adım 2: Instagram'ı seçin ve Uygulamayı Yükle'ye dokunun.
Adım 3: İstendiğinde Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanarak onaylayın ve yeniden yüklemek için Apple App Store'a gidin.