Haber iPhone 16, Apple'ın yapay zekası ve iOS 18: İşte Apple'ın etkinliğinde yapacağı duyurular

iPhone 16, Apple'ın yapay zekası ve iOS 18: İşte Apple'ın etkinliğinde yapacağı duyurular

Apple, yeni amiral gemisi iPhone 16 modelleriyle birlikte yeni yapay zekası "Apple Intelligence"ı kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Peki ABD'li teknoloji devinin düzenleyeceği etkinlikte bizleri neler bekliyor? İşte Apple'ın bu akşam etkinlikte yapacağı duyurular...

G-kW1lcm_UCOKZFZm6cNXw.jpg

Apple, bugün TSİ 20.00'de resmi YouTube kanalından yayınlayacağı etkinlikte yeni iPhone modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Etkinliğe saatler kala
NPXay1Rc5EqWs_8n5ZguQA.jpg

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre, Apple dört yeni iPhone versiyonu sergileyecek. Bunlar; iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro ve 16 Pro Max. Apple'ın son iPhone versiyonunda olduğu gibi, iPhone 16 ve 16 Plus sırasıyla 6.1 inç ve 6.7 inç ekranlara sahip olacak. Pro cihazının altın titanyum renginde, temel versiyonların ise pembe, mavi ve yeşilin yeni tonlarında satışa sunulacağı bildiriliyor. Arka kameranın yeni bir uzamsal hesaplama özelliğine sahip olması bekleniyor. Bu özellikle Vision Pro gözlükleriyle izlenebilecek 3D videolar kaydedebileceği belirtiliyor. iPhone 16 ile fotoğraf ve video çekmek çok daha kolay olacak, çünkü kamera uygulamasını hızlı bir şekilde açmak için cihazın sağ tarafında dokunmaya duyarlı bir düğme olacak.
th8AnL4tv0iLWSD1a0ksOg.jpg

Apple'ın etkinlikte Apple Intelligence adı verilen yapay zeka özellikleri hakkında daha fazla bilgi paylaşması bekleniyor. EKİM AYINDA ÇIKIŞ YAPACAK Ancak Bloomberg'den Mark Gurman'ın Pazar günkü "Power On" bülteninde belirttiğine göre, iPhone 16 alıcılarının sabırlı olmaları ve bu özelliklerle oynamak için Ekim ayına kadar beklemeleri gerekecek, zira önümüzdeki ay iOS 18.1 yazılım güncellemesinin bir parçası olarak sunulacak. AB'DE KULLANILAMAYACAKBazı Avrupalı hayranlar için sorun şu ki Apple Intelligence, Apple'ın AB'nin Dijital Piyasalar Yasası'na ilişkin endişeleri nedeniyle Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya'yı içeren AB'de kullanılamayacak. Gurman, beklenen özelliklerden bazılarının fotoğraflardan nesneleri ve insanları kaldırmayı, bildirimlerin yapay zeka tarafından oluşturulan bir özetini ve yazmanıza yardımcı olacak araçları içerdiğini söyledi.
eTULbf0FGUOEc6DJ-BjUWQ.jpg

Öte yandan Gurman, 2 yeni renk seçeneğiyle birlikte yeni AirPods Max kulaklıklarının tanıtılacağını ve daha iyi gürültü engelleme özelliğine sahip olabileceğini de sözlerine ekledi.
Kgc5bl3AN0CpOAZi7Q5YUg.jpg

Tim Cook'un ilk Apple Watch'u duyurmasının üzerinden 10 yıl geçti. Bloomberg ve 9to5Mac'in haberlerine göre, Apple meraklıları bu yıldönümüne denk gelecek şekilde, akıllı saatlerin daha ince bir versiyonu olan Apple Watch Series 10'u bekliyor. UYKU APNESİ TESPİT EDEBİLECEK Bildirildiğine göre bu saat, geliştirilmiş bir kalp atış hızı sensörüne ya da EKG'ye ve uyku apnesini tespit etme özelliğine sahip olacak. Ayrıca yeni akıllı saatin daha iyi bir pil ömrüne sahip olması da bekleniyor. Teknoloji devinin moda evi Jacquemus ile bir Apple Watch ortaklığı başlatabileceğine dair bir söylenti sosyal medyada dolaşıyor. Lüks marka, Pazar gecesi Instagram hikayelerinde Apple Park haritası üzerinde mavi bir konum simgesinin yanı sıra "Bonjour Apple" yazan bir fotoğraf paylaştı ve Pazartesi günü bir marka ortaklığı duyurabileceğine dair dedikodulara yol açtı.
 
Üst Alt