Nasıl Yapılır? iPhone Ekranınızı Android TV'ye Nasıl Yansıtılır?

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 197
1000062297.png

iPhone ekranınızı bir Android TV'ye yansıtmak, en sevdiğiniz videoların, fotoğrafların ve uygulamaların keyfini daha büyük bir ekranda çıkarmanıza olanak tanıyarak bir olasılıklar dünyasının kapılarını açabilir. Ancak, her Android TV iPhone'unuzla uyumlu değildir, bu nedenle yöntem TV'niz için farklılık gösterebilir.

AirPlay, üçüncü taraf uygulamaları veya HDMI kablosu kullanımı dahil olmak üzere iPhone'u Android TV'ye yansıtmak için çeşitli yöntemleri keşfedeceğimiz için endişelenmenize gerek yok. iPhone'unuzu bir Android TV'ye nasıl bağlayacağınız ve izleme deneyiminizi nasıl geliştireceğiniz hakkında adım adım talimatları keşfetmek için okumaya devam edin.

iPhone Ekranını Airplay Uyumlu Akıllı TV'ye Yansıtın​

AirPlay, Apple aygıtlarından diğer uyumlu aygıtlara herhangi bir ek uygulama veya kablo kullanmadan video, fotoğraf, müzik ve daha fazlasını paylaşmanıza olanak tanıyan Apple'a özgü bir teknolojidir.

Android TV'de AirPlay iPhone Ekranı için Gereksinimler
  • Android TV'nizin AirPlay uyumlu olduğundan emin olun. Bu web sitesini kontrol edebilir veya TV modelinizi Google'da arayabilirsiniz.
  • iPhone'unuzda Airplay'i etkinleştirin .
  • iPhone’unuzu ve akıllı televizyonunuzu aynı Wi-Fi ağına bağlayın.
  • Bluetooth'un etkin olduğundan ve iPhone ve Android TV'nize bağlı olduğundan emin olun.

iPhone'da Ekran Yansıtma'yı kullanın​

Adım 1 : iPhone'unuzda Denetim Merkezi'ni açın.
  • Face ID'li iPhone : Sağ üst köşeden aşağı doğru kaydırın.
  • Touch ID'li iPhone : Ekranın alt kenarından yukarı doğru kaydırın.
Adım 2 : Ekran Yansıtma simgesine dokunun.

1000062691.png

Adım 3 : Mevcut cihazlar listesinden AirPlay uyumlu akıllı televizyonunuzu seçin.

Adım 4 : İstenirse AirPlay şifrenizi girin.

Ve tıpkı bunun gibi, iPhone ekranınız artık Android TV'de yansıtılmış olmalı. Sadece Kontrol Merkezi penceresinden çıkın ve iPhone yansıtmanın tadını çıkarın.

iPhone'da ekran yansıtmayı durdurmak için – Denetim Merkezi'ni açın → Ekran Yansıtma düğmesine tekrar dokunun → Yansıtmayı Durdur'a dokunun.

1000062691.png

iPhone videolarını veya fotoğraflarını Android TV'de oynatın​

Adım 1 : Televizyonda oynatmak istediğiniz videoyu veya fotoğrafı başlatın.
Adım 2 : AirPlay simgesine veya yayın simgesine dokunun.
Adım 3 : Cihazlar listesinden televizyonunuzu seçin.

1000062692.png

Alternatif olarak, AirPlay simgesini her uygulamada bulamayabilirsiniz; bu durumda, Paylaş'a ve ardından AirPlay'e dokunmanız yeterlidir.

1000062693.png

iPhone videolarını veya fotoğraflarını TV'nizde oynatmayı durdurmak için – AirPlay veya yayınlama simgesine tekrar dokunun ve cihazın işaretini kaldırın veya AirPlay'i Kapat'a dokunun.

1000062694.png

Üçüncü Taraf Uygulamaları Kullanarak iPhone'u Android TV'ye Aktarma​

Android TV'niz AirPlay'i desteklemiyorsa, ekran yansıtmayı elde etmek için üçüncü taraf uygulamaları kullanabilirsiniz. İşte iki popüler seçenek:

1. AirScreen​

AirScreen çok yönlü bir ekran yansıtma uygulamasıdır, iki cihaz arasında kablosuz bir bağlantı kurarak iPhone ekranının Android TV'de gerçek zamanlı olarak yansıtılmasını sağlar. AirScreen'i kullanmak için uygulamayı Google Play Store'dan Android TV'nize yüklemeniz gerekir.

1000062695.png

Sırada, iPhone Kontrol Merkezi'ne erişin ve Ekran Yansıtma simgesine dokunun ve kullanılabilir cihazlardan Android TV'yi seçin. AirScreen'in kullanıcı dostu arayüzü, kullanıcıların ekran yansıtma deneyimini gezinmesini ve kontrol etmesini kolaylaştırır.

2. AirBeamTV​

AirBeam, iPhone ekranlarını Android TV'ye yansıtmak için kusursuz ve kullanıcı dostu bir deneyim sunar. Kullanıcılar ister arkadaşlarıyla ve aileleriyle fotoğraf paylaşmak, ister en sevdikleri uygulamalardan video akışı yapmak veya daha büyük bir ekranda mobil oyunlar oynamak istesin, AirBeamTV'nin uygulaması kullanışlı bir çözüm sunar.

AirBeamTV-app-to-mirror-iPhone-to-Android-TV.png

En sevdiğiniz videoların, fotoğrafların, uygulamaların ve daha fazlasının daha büyük bir ekranda keyfini çıkarmak için tek yapmanız gereken App Store veya AirBeamTV web sitesinden Screen Mirroring uygulamasını indirmek . Uygulama yüklendikten sonra kurulum sürecinde size rehberlik edecek ve iPhone ile Android TV arasında kolayca bir bağlantı kurmanızı sağlayacaktır.

Videoları veya Fotoğrafları iPhone'unuzdan Akıllı TV'ye Aktarın​

Ekran yansıtmanın yanı sıra, videoları doğrudan iPhone'unuzdan akıllı TV'nize aktarabilirsiniz. Bu özellik yalnızca Chromecast'ı destekleyen Netflix, Hulu, YouTube, Google uygulamaları vb. gibi bazı uygulamalarla sınırlı olsa da.

Adım 1 : Destekleyici herhangi bir uygulamayı başlatın ve ardından yayınlamak istediğiniz fotoğrafı, videoyu veya dosyayı açın.
Adım 2 : Yayınla simgesine dokunun.
Adım 3 : Daha sonra cihazlar listesinden Android TV'yi seçin.

HDMI Kablosu Kullanarak iPhone'unuzu Android TV'ye Yansıtın​

Televizyonunuz herhangi bir kablosuz bağlantıyı desteklemiyorsa veya bir şekilde iPhone ekranınızı yansıtamıyorsanız , o zaman kablolu bir bağlantı denemelisiniz. İşlem o kadar zor olmasa da, tek dezavantajı iPhone'unuzda hareket edememenizdir.

Mirror-Your-iPhone-to-Android-TV-Using-an-HDMI-Cable-.png

Özellikle, bunun gibi bir Lightning - HDMI adaptörüne ihtiyacınız olacak . Şimdi iPhone'unuzu ve Android TV'nizi bağlayın. TV'nizde, iPhone'unuzu yansıtmak için girişi belirlenen HDMI bağlantı noktasına ayarlayın

Etiketler
iphone ekranını android tv'ye yansıtma yöntemi iphone ekranını tv yansıtma iphone ekranınızı android tv yansıtma
Üst Alt