Haber İsrail saldırıları Lübnan'dan kaçışın önünü kapattı

İsrail saldırıları Lübnan'dan kaçışın önünü kapattı

Lübnan'a kara harekatına başlayan İsrail, ülkenin çeşitli bölgelerine yönelik şiddetli bombardımanı sürdürüyor. İsrail ordusu bu kez de sivillerin işgalden kaçmak için kullandığı en kritik yola saldırı düzenledi. Suriye sınırındaki Masnaa Sınır Kapısı yakınlarına düzenlenen saldırı yüz binlerce insanın son günlerde İsrail bombardımanlarından kaçmak için kullandığı yolu kapattı. Lübnan hükümetinin istatistiklerine göre son 10 gün içinde 300 binden fazla kişi artan İsrail saldırılarından kaçmak için Lübnan'dan Suriye'ye geçti.

gOeF7QK9UUegswiD9nym-Q.jpg

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamieh, Suriye sınırındaki Masnaa Sınır Kapısı yakınlarına yeni bir İsrail saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Gerçekleşen saldırının, yüz binlerce insanın son günlerde İsrail bombardımanlarından kaçmak için kullandığı yolu kapattığı belirtildi.
kiNFgy81iEOQAXeBf0Oz4A.jpg

Ulaştırma Bakanı Hamieh, saldırının Lübnan toprakları içinde sınır kapısı yakınlarına isabet ettiğini ve dört metre genişliğinde bir krater oluşturduğunu belirtti.
E6HnPgFZ8kqywNuUoJ5cmw.jpg

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) askeri sözcüsü Avichay Adraee, perşembe günü Hizbullah'ı sınır kapısını Lübnan'a askeri malzeme taşımak için kullanmakla suçlamıştı. Adraee sosyal medya platformu X'te, “IDF bu silahların kaçakçılığına izin vermeyecek ve savaş boyunca yaptığı gibi mecbur kalması halinde harekete geçmekte tereddüt etmeyecektir.” paylaşımında bulunmuştu.
25MrGrFaek2sKmsMtDgA5Q.jpg

Lübnan hükümetinin istatistiklerine göre son 10 gün içinde 300 binden fazla kişi artan İsrail bombardımanından kaçmak için Lübnan'dan Suriye'ye geçti.
HNlcAlFUskq5ChhfiVoXWQ.jpg

Hizbullah ve İsrail arasında tırmanan gerilim, ABD ve İran gibi devletlerin birçok cephede süren çatışmaların içine çekileceği endişesini arttırdı.
CIy7IbIWA0ONjW_3gQbFqQ.jpg

Geçtiğimiz günlerde Tahran, İsrail topraklarına yönelik şimdiye kadarki en büyük saldırısını gerçekleştirdi. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail misilleme seçeneklerini değerlendirirken, Ortadoğu'da “topyekün bir savaş” olacağına inanmadığını söyledi. Gazetecilerin böyle bir savaşın önlenebileceğinden ne kadar emin olduğu sorusuna Biden, “Yağmur yağmayacağından ne kadar eminsiniz? Bakın, topyekün bir savaş olacağına inanmıyorum. Bence bundan kaçınabiliriz. Ama daha yapacak çok şey var.” diye yanıt verdi.
4mmpjdmNzkStPpyjHjh9qQ.jpg

ABD, Avrupa Birliği ve diğer müttefikler İsrail-Lübnan çatışmasında 21 günlük acil bir ateşkes çağrısında bulunurken Biden, ABD'nin İran'ın petrol tesislerinin vurulmasını da içeren misilleme seçeneklerini İsrail ile görüştüğünü ileri sürdü. Biden gazetecilere verdiği demeçte, “Bunu tartışıyoruz.” dedi.
TmuOFeGnfEys3DzzrKUaCA.jpg

Lübnan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezinden yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin dün gerçekleştirdiği saldırılarda toplam 37 kişinin hayatını kaybettiği, 151 kişinin de yaralandığı bildirildi.
5hbmkQc5FE-bhkY_GUO2Sg.jpg

BQb0R2y3VkO-xAFppz_-pQ.jpg

 
Üst Alt