Haber İsrail'den Gazze mesajı: "Saldırılara ara veriyoruz"

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 4
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
İsrail:

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki üç bölgede saldırılarına "insani" gerekçelerrle ara verdiğini duyurdu. Mısır ise yeni yardım kamyonlarının Gaze'ye girdiğini açıkladı.

İsrail ordusu, Gazze'de belirlenmiş üç bölgede saldırılarına ara verdiğini açıkladı. Bu bölgelerin; El Mawasi, Deyr el Balah ve Gazze Şehri olduğu belirtildi. İkinci bir açıklamaya kadar duraklama, sabah 10.00'dan akşam 20.00'Ye kadar sürecek.

İsrail ablukası, Gazze'de açlık nedeniyle toplu ölümlere neden oluyor. Bu nedenle Tel Aviv üzerinde uluslararası baskı artıyor.

KARARDA NE VAR?

İnsani yardım girişinin arttırılması amacıyla verilen "insani ara" kararı doğrultusunda, saldırıların 10 saat boyunca duracağı ileri sürüldü.

Ayrıca, Gazze Şeridi genelindeki halka gıda ve ilaç ulaştıran ve dağıtan BM ile insani yardım kuruluşlarının konvoylarının güvenli geçişini sağlamak amacıyla saat 06.00'dan saat 23.00'e kadar kullanılacak "güvenli rotalar" belirlendiği kaydedildi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki insanlık felaketinin açlıktan toplu ölümlere neden olması ve artan uluslararası baskının ardından 27 Temmuz'da Gazze'ye saldırılara birkaç saatlik "insani ara" kararı alındığını duyurmuştu.

MISIR'DAN YENİ KAMYONLAR GİTTİ

Mısır medyasına göre, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'a ait 25 yardım kamyonu, gıda ve altyapı malzemeleri taşıyarak Rafah sınır kapısından Gazze'ye girdi.

Mısırlı medya kuruluşlarından Al Qahera News'in yayınladığı video görüntülerinde, Mısır tarafında Gazze'ye doğru hareket eden tonlarca malzeme yüklü birkaç kamyon görülüyor. Al-Ahram Gate medya kuruluşu da konvoyun Mısır'ın Filistin halkına verdiği sürekli desteğin bir parçası olduğunu bildirdi. Haberlere göre, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri kamyonlarının taşıdığı malzemeler arasında gıda maddeleri ve hasarlı altyapıyı onarmak için gerekli malzemeler bulunuyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt