Haber İstanbul deprem risk haritası 2023: İstanbul'da en sağlam ve riskli ilçeler hangileri?

İstanbul deprem risk haritası 2023: İstanbul'da en sağlam ve riskli ilçeler hangileri?

İstanbul deprem risk haritası, beklenen Marmara depremi öncesinde vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Uzman isimler arasında yer alan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen İstanbul depremi öncesinde, İstanbul'un en sağlam ve riskli ilçelerini tek tek açıkladı. Peki, İstanbul'da en sağlam ve riskli ilçeler hangileri? İşte en sağlam ve en riskli ilçelerin listesi.

QzZMwuiAl0SP5U6n7nlG6g.jpg

Olası İstanbul depreminde hangi ilçelerin sağlam veya riskli olduğu, İstanbul'da yaşayan binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Deprem uzmanları ise bu konu hakkında açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Uzman isimlerden Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'daki en sağlam zeminli ve riskli ilçeleri açıkladı. İşte ayrıntılar.
tk99Ot09sUW4EPay7u9p4w.jpg

İstanbul depremi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, en sağlam ve en riskli ilçeleri açıkladı. Parsel bazında yersel değişimler olduğunu ifade eden Ersoy, "Benim söylemimden yola çıkarak ben sağlam yerde oturuyorum diyemezsiniz" dedi.İşte Prof. Dr Ersoy'a göre İstanbul'un en sağlam ve riskli ilçeleri;
qtlBCJ-HCEKJvs8h5ozOzQ.jpg

ŞileÇekmeköyBeykozÜmraniyeKadıköyAtaşehirSultanbeyli (Yüksek kesimleri iyi)Sancaktepe (Yüksek kesimleri iyi)
5ew1rlPflEit6XNMWDB7Gg.jpg

MaltepePendikKartal(Bu ilçelerin sahil kesimleri iyi değil, iç kesimleri iyi.)
6KKsD2csXkuM4AicyH0iEQ.jpg

BüyükçekmeceKüçükçekmeceAvcılarZeytinburnuEsenlerBağcılarFatihBeylikdüzüBakırköyGüngörenEsenyurt
lNBzKzxPMk-HyzRwDikGFA.jpg

Herkes tarafından merak edilen, 'Kahramanmaraş'taki depremler İstanbul depremini etkiliyor mu?' sorusuna cevap veren Ersoy şunları söyledi; "Bu büyük depremler olmasaydı bile Foça ve Düzce depremi yaşanacaktı. Çünkü bu depremlerin mekanizması farklı. Ege Bölgesi'nde Deprem mekanizmaları farklı çalışır. İstanbul depremini öne çekmesi mümkün değil. Her 2 günde bir 4 büyüklüğünü aşan depremler oluyordu. Biz 4 büyüklüğündeki depremi ayakta bile hissederiz. 5 büyüklüğündeki deprem enerji olarak ondan 30 kat fazla olduğu için çok bariz hissederiz. 5.5'i geçerse hasar da verebiliyor. Çok hassas insanlar bazen 3 ve 3.5 büyüklüğündeki depremi hissedebiliyor"
 
Üst Alt