Haber İstanbul'a yeni taksiler geliyor: Yeni sistem 2 bin 500 araçla başlayacak

İstanbul'a yeni taksiler geliyor: Yeni sistem 2 bin 500 araçla başlayacak

İstanbul'da bugün yapılacak UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atılacak. Toplantıda yeni taksi sistemine geçilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni" onaylayacaklarını ifade etti.

5Zr8YVVbikqmX2fdYvJgpg.jpg

İstanbul'da bugün yapılacak Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplantısında taksi sorunu gündeme gelecek. Taksi sayısının arttırılması ve yeni taksi sistemi için hazırlanan teklif toplantıya sunulacak.
q7UfQItItEOdi2XRBbGypw.jpg

Bu sistemle ilgili Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamasında Uygulama tabanlı taksi taşımacılığı sistemini onaylayacaklarını belirtti. Uraloğlu, 2500 araçla başlanacak yeni sistem için, "Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.
m7uD8g9deESIyOkSuUgh1g.jpg

Yeni taksi sistemindeki araçlarda tepe lambası bulunmayacak. Yolcuı alımı uygulama veya entegre taksi durakları üzerinden yapılacak. Diğer taksilerden farklı tasarıma ve damalı olacak yeni sistem taksilerin içerisinde ayrıca güvenlik bölmesi bulunacak.
OELhSt2rV0KgWrgVKpgcEw.jpg

Yeni sistemle birlikte yolcu açısından kaliteli hizmet sağlanması hedeflenirken taksici içinse kamuoyundaki kötü algının iyileştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca bu durumun kurumsal taksi taşımacılığı sistemine de geçiş imkanı sunması bekleniyor
WEUw-bfcyUmJdDJRqC-UOA.jpg

Taksi sorunuyla ilgili İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu da yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, "Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını artırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı." dedi.
EnOWO6MJcUCL7uNqTF-pDw.jpg

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri taksi sayısını artırmayı daha önce tam 15 kez UKOME toplantılarında oylamaya sunmuş, ancak hepsi reddedilmişti.
qjG9jFwDZkGfcaqpjwIx0A.jpg

 
Üst Alt