İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Tuzla'da balıkçı tekneleri alabora olurken Beyoğlu Hasköy Caddesi'nde biriken yağmur suları nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi. Şişli'de fırtınanın da etkisiyle trafik levhası devrildi. Sarıyer'de Balabandere Caddesi'ni su basarken Silivri'de de dere taşınca yatak çevresindeki ev ve yolları su bastı. Belediye ekiplerinin suları tahliye çalışmaları sürüyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve AKOM'un kuvvetli yağış uyarılarının ardından İstanbul'da fırtına etkili olmaya devam ediyor.
Birçok ilçenin olumsuz etkilenirken caddeleri su bastı, dere yatakları taştı.
Sarıyer İstinye'de sağanak yağışın ardından Balabandere Caddesi'ni su bastı. Bir araç mahsur kaldı. Belediye ekipleri caddedeki suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.
Silivri'nın Semizkumlar Mahallesi'nde kuvvetli yağış sonrası dere taştı. Dere yatağının çevresindeki ev ve yolları su bastı. Bölgede tahliye çalışması başlatıldı.
Beyoğlu Hasköy Caddesi’nde biriken yağmur suları nedeniyle araçlar güçlükle ilerledi.
Belediye ekipleri tıkanan rögarları açarak suyu tahliye etmeye çalışması yaptı.
Şişli’de ise, fırtınanın da etkisiyle trafik levhası devrildi. Levhanın trafik akışını engellememesi için ekipler müdahalede bulundu.
Beşiktaş sahilinde, metrelerce yükselikte dalgalar oluştu.
Fırtına nedeniyle Tuzla Mercan Sahili’ndeki balıkçı tekneleri alabora oldu.
Bazı vatandaşlar, denizdeki teknelerini kurtarmak için çaba sarf etti.
Fırtınanın etkisiyle denizin rengi kahverengiye döndü.
Şiddetli lodosta kurtarmayı başaran Erdinç Özgün, "Hayatımda görmediğim lodosu burada gördüm. İlk defa görüyorum. Önlem alınmadığı için ağaçların kökleri denizle birleşti. Her an yıkılma tehlikeleri var. Araçlara ve insanlara zarar verebilir. 8-10 tekne motorları ile birlikte parçalandı. Hiçbirini kurtaramadık. Kendi teknemi kurtardım ama çok zor şartlarda kurtardım. 15 günden beri devam ediyor." dedi.
Yaşanan fırtınayla Silivri’de bir iş yerinin çatısı uçtu; metrelerce yükeklikte dalgalar oluştu. Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde sahil şeridi dalgaların yükselmesi nedeniyle sular altında kaldı.
Fırtınanın etkisiyle kaldırım taşları yerinden söküldü. Sahil şeridinde bulunan dükkanların masa ve sandalyeleri denize sürüklendi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.