Haber İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış: Valilik MGM ve Akom'dan art arda uyarılar

İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış: Valilik MGM ve Akom'dan art arda uyarılar

Marmara ve Ege bölgesinde beklenen yağışlar başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve İBB Afet ve Koordinasyon Merkezi'nden art arda uyarılar geldi. Kentte sabah saatlerinde başlayan yağışın ilerleyen saatlerde etkisini artıracağını uyarısında bulunuldu. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu.

Cfb3GJ-09EekuxEI8SpxRg.jpg

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağışlar il genelinde etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve İBB Afet ve Koordinasyon Merkezi'nden art arda yapılan uyarılarda önümüzdeki saatlerde yağmurun şiddetini artıracağı belirtildi.
WqT6MKVDfkGCtnsY9lKUlw.jpg

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, kent genelinde 3 saatlik periyotta kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), batı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
eRC_JpbPNEWofsutvFCjCg.jpg

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte il genelinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.Valilik de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.
Pj3iWJFBBU6LabQ_1L-3Yw.jpg

İBB Afet ve Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) meteorolojik değerlendirmesine göre, lodos bugün kuvvetlenerek etkisini artıracak. Etkili lodosla birlikte sıcaklıkların 23 derece civarına yükseleceği tahmin ediliyor. Yarın ise lodosun şiddetlenerek fırtınaya dönüşmesi ve yer yer gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden sonra logosun şiddetini daha da arttırması (40-60km), akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olması bekleniyor. Fırtınayla birlikte kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi yaşanması öngörülüyor.
L1SC7tkYm0GOY4EvhXm17A.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Bilecik, Bursa, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova için sarı kodlu uyarı yapılırken Aydın, Çanakkale, Manisa, Balıkesir ve İzmir için de sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.
KtqNpyXHiEm5a1KYFF8pnQ.jpg

Sağanak yağışın etkili olduğu İstanbul'da trafik yoğunluğu da yaşanıyor. Hafta sonu olmasına rağmen özellikle köprü ve bağlantı yollarında uzu araç kuyrukları oldu. İBB haritasında trafik yoğunluğu yüzde 78'e kadar ulaştı.
Ypik7e_wlUWLZIB2cN3CPQ.jpg

Marmara'da bölge geneli sağanak yağmurlu. Aynı zamanda lodosun hızı çok sert olduğundan deniz ulaşamında aksamlar meydana gelebilir. Çanakkale ve Balıkesir 22, Kocaeli 26 derece.
5bg6w9tZhEWXTVryPqzr8g.jpg

Ege'de rüzgar sert, sağanak yağmur erken saatlerden itibaren Manisa-Aydın kesiminde görülecek. Manisa ve Afyon 21, Denizli 26, Bodrum 20 derece.
OCS0yUAK0UiXQGxVZtTIhw.jpg

İç Anadolu'da kurak dönem sürüyor, cumartesi günü hava çoğunlukla açık, yağış pazar günü az noktada ve zayıf. Eskişehir ve Konya 21, Kayseri 23 derece. Gece Kayseri ve Sivas 5 dereceye geriliyor.
HJMimKfBlUmgOK9nAO-Scw.jpg

Akdeniz'de sahillerde sıcak hava devam ediyor, günün çoğu saati güneşli. Adana ve Mersin 28, Kahramanmaraş 25 derece. Güneydoğu'da da hava açık, sıcaklıklar azaldı, Gaziantep ve Diyarbakır 22 derece.
FlsEALonBkC61kgZE_8kTA.jpg

Karadeniz'in batısında bulutluluk fazla, pazar günü bu kısımda yağmur var. Bolu 21, Trabzon 23, Samsun 26 derece. Doğu Anadolu az bulutlu ve serin, Erzurum 13, Malatya 20 derece.
a3R7l-mkw0GlzggJ_zcxGg.jpg

HZb1_SRTv06bOokBjmMPMQ.jpg

NwinU4Z8HkyYJWXlANKBvw.jpg

ruXppBhmpEydz6X-vO5bAw.jpg

6uBfx9XNa0afV9gjpGY3UA.jpg

 
Üst Alt