Haber İstanbul'da taksi şoförlerinden ücret protestosu

Mesajlar
0
Tepkime
363
Puanları
83
İstanbul'da taksi şoförlerinden ücret protestosu

İstanbul'da bir grup taksi şoförü, "haksız" cezai işlemler ve taksimetre tarifesinin düşük olduğu iddiasıyla protesto gösterisi düzenledi. Taksiciler, seslerinin duyulmaması halinde kontak kapatacaklarını söyledi.

İstanbul'da bir grup taksi şoförü, "haksız" cezai işlemler ve taksimetre tarifesinin düşük olduğu iddiasıyla protesto gösterisi düzenledi. Şişli'de bir araya gelen taksi şoförleri buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasına korna çalarak geldi.
aqxiKK521EO5VS_Sjmngjw.jpg
İBB'nin Saraçhane'deki binasının önünde taksi şoförleri adına açıklama yapan Ufuk Çarpar, taksi ücretlerinin düşük olduğunu savundu. Çapar, "Taksi, halk otobüsünden, minibüsten daha ucuz taşıyor. Ucuz taşıdığı için yolcuyla taksici karşı karşıya geliyor. Yolcularımıza da taksiciye de yazık günah. Havalimanından yolcu almak yasak. Arabaları kalmadığı zaman 40 liraya bize yolcu satıyorlar." dedi.
gfAxpfdrak67zAowqjRLig.jpg
Esnaf örgütünün taksicilerin sesini duyurmadığını ileri süren Çapar, "Başkanımız var, başkanımızı hiçbir yerde göremiyoruz, bizle alakası yok. Ya biz sahipsiz miyiz? Bizim hepimizin burada bir emeği var. Biz burada çalışıyoruz. Biz eşkıya değiliz." diye konuştu. Çapar, seslerinin duyulmaması halinde kontak kapatacaklarını söyledi. Taksi şoförleri açıklamalarının ardından bölgeden ayrıldı.
 
Üst Alt