Haber İzmir’de üç ayrı noktada orman yangını (Havadan ve karadan müdahale sürüyor)

İzmir’de üç ayrı noktada orman yangını (Havadan ve karadan müdahale sürüyor)

İzmir’in üç ayrı noktasında orman yangını çıktı. Güzelbahçe, Kemalpaşa ve İzmir-Çeşme Otoyolu Zeytinler mevkisindeki yangınlara ekiplerin müdahalesi sürüyor. Kemalpaşa’daki yangın koıntrol altına alınırken, Güzelbahçe ve otoyolda yanan bir araçtan sıçrayan alevlerle başlayan yangına müdahale sürüyor.

O2LJeh4WgUK00bzYSGldMQ.jpg

İzmir’de 3 ayrı orman yangını çıktı. Kemalpaşa’daki yangın kontrol altına alınırken, Güzelbahçe ve İzmir - Çeşme Otoyolu’nda bir araçta başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangında alevlerle mücadele sürüyor.
l0DapJE9j0Ccvq2obgOKOg.jpg

Kemalpaşa ilçesindeki yangın, Atatürk Mahallesi Tepeevler mevkisinde saat 12.00 sıralarında başladı. Yerleşim birimlerine yakın konumda ve sarp arazideki yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 2 dozerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve TOMA araçları sevk edildi.
eDK13HDH8EeYnSPgWGTR4Q.jpg

Yangın, ekiplerin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.
45sG50OZ1UeVifHsy6QELg.jpg

İzmir’den ikinci orman yangını haberi Güzelbahçe ilçesinden geldi. İlçeye bağlı Yaka Mahallesi’nde saat 12.30 sıralarında orman yangını çıktı.
-iRNiVoSdUWO_d4IJf74eQ.jpg

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 uçak, 5 helikopter, 22 arazöz, 5 su ikmal aracı sevk edildi. Alevlere ilk müdahale 14 dakika içinde yapılırken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.
pFUdyLEWokCe5X1G_K2Kzg.jpg

Güzelbahçe’deki yangın sürerken, ilçede bir orman yangını daha çıktı. Saat 13.15 sıralarında İzmir-Çeşme otoyolu Zeytinler mevkisinde bir otomobilde yangın başladı.
txuwT0iLB0KtDPo_GrBvKA.jpg

Otomobildeki alevler, yol kenarındaki ormana sıçradı. Güzelbahçe yangınına müdahale eden ve bölgeden yükselen dumanları fark eden ekipler, havadan müdahale başlattı.
Wcn6XYJ05kaTOXEnL6ssFg.jpg

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde çıkan, karadan ve havadan müdahale edilerek yaklaşık 3 buçuk saatte kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürüyor. Edinilen bilgiye göre, dün 17.35 sıralarında Taraklı ilçesi Hacıyakup Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın ormana yayılırken durumun haber verilmesi üzerine bölgeye Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, jandarma, tedbir amaçlı sağlık ekibi ve 3 yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler hem karadan hem havadan yangını söndürmek için seferber oldu. 3 helikopter, 17 arazöz, 13 ilk müdahale aracı, 3 dozer ve yangın söndürme ekiplerinin yoğun çabasıyla yangın, akşam saat 21.10’da kontrol altına alındı. Yaklaşık 15 hektar alanın yandığı değerlendirilen alanda soğutma çalışmaları sürüyor.
 
Üst Alt