Haber Japon bilim insanları bağırsak kanserini önlemenin yolunu buldu!

Japon bilim insanları bağırsak kanserini önlemenin yolunu buldu!

Aşırı yağlı ve et ağırlıklı beslenme, şişmanlık, sigara ve alkol gibi etkenler, bağırsak kanseri riskini artırıyor. Bağırsak kanseri kendisini karın ağrısı, dışkıda kan, anemi, uzun süreli ishal ya da kabızlık gibi belirtilerle ele verebiliyor. Japon bilim insanları, erken evrede teşhis edilmediği takdirde oldukça tehlikeli olan bağırsak kanseriyle ilgili umut veren bir araştırma yaptı.

y7dY4hL6jEWfUlZc0wJrww.jpg

Japonya'daki RIKEN Entegre Tıp Bilimleri Merkezi süt, et ve fıstık gibi yiyeceklerin ince bağırsak üzerindeki potansiyel etkilerini araştırırken, dikkat çekici sonuçlara ulaştı. Araştırma, bu besinlerin tümör baskılama potansiyeline dair önemli bulgular ortaya koydu.
LgizK9aaaUWkunUnpaFFHw.jpg

Araştırma sonuçlarına göre süt, et ve fıstık gibi yiyeceklerde bulunan antijenler, bağışıklık sistemini harekete geçirerek bağırsaklarda önemli tepkilere neden olabilir.
eFbNTEk5j0WgpMtdRAa7wA.jpg

Bu antijenler, ince bağırsakta tümör oluşumunu baskılayabilir. Deneyde antijen içermeyen bir diyet uygulanan farelerde tümör gelişiminin daha hızlı olduğu gözlemlendi.
dRymw5yazU6zkkYe-B8VrA.jpg

RIKEN IMS araştırmacıları, genetik olarak tümör geliştiren farelerde farklı diyetlerin etkilerini test etti. Normal diyette tümör sayısı azalırken, antijen içermeyen diyetle beslenen farelerde bu etkinin görülmediği tespit edildi.
ilzsk6FdeUiInPzwQfmGbg.jpg

Çalışma, antijen içeren gıdaların bağırsak tümörleri üzerindeki potansiyel baskılayıcı rolünü ortaya koydu. Bu bulgular, beslenme şeklinin bağışıklık sistemi ve bağırsak sağlığı üzerindeki kritik rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.
 
Üst Alt