Haber Kahramanmaraş, Denizli, İzmir ve Sakarya’da orman yangını: Foça’da lojman tahliye edildi

Kahramanmaraş, Denizli, İzmir ve Sakarya’da orman yangını: Foça’da lojman tahliye edildi

Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Kahramanmaraş’ın Onikişubat, Denizli’nin Pamukkale, İzmir’in Foça ve Sakarya’nın Akyazı ilçelerinde orman yangını çıktı. İzmir’deki yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangın nedeniyle Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun lojmanı tedbir amacıyla boşaltıldı.

65Rk3x23L0WS6VwboapHAQ.jpg

Kahramanmaraş, Denizli, İzmir ve Sakarya’dan orman yangını haberleri geldi.
Ail4EgMCJESgP-wE59ftXA.jpg

Kahramanmaraş’ta orman yangını çıktı.Yangın, Onikişubat ilçesinin Yenidemir Mahallesi kırsalındaki ormanlık arazide çıktı.
Kj1vN1-jPE69StIOlqi0dQ.jpg

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.
kyO4sfZmQESTvPMucPGW7g.jpg

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde otluk alanda çıkan örtü yangını, ormanlık bölgeye sıçradı. Öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, ihbar üzerine çok sayıda Denizli Orman Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı çok sayıda ekip sevk edildi.
IPPQSyIC1U6KGMyEICtBuA.jpg

Yangın hem havadan hem de karadan kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangına bölge halkıda traktörler ve sulama tankerleri ile destek veriyor. Yangını söndürmek için çalışmalar sürüyor.
jPBe5r2NsU6I4p0FhafuuQ.jpg

İzmir’deki yangın ise Foça ilçesinde çıktı. Merkeze 5 kilometre mesafedeki İmamtepe mevkisindeki yangın 14.15 sıralarında başladı. Yangının, İzmir-Foça Karayolu kenarında metal direk kesme işlemi sırasında sıçrayan kıvılcımlardan çıktığı iddia ediliyor. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle alevlerin geniş bir alana yayıldığı ifade ediliyor. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun lojmanları tedbir amacıyla boşaltıldı.
Lglk5HYurUOnbo5e4SeqLw.jpg

Sakarya’nın Akyazı ilçesinden de orman yangını haberi geldi. Dokurcun Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebepten dolayı yangın çıktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına itfaiye araçları ve arazözlerle müdahale ediliyor.
 
Üst Alt