Çoğu Samsung akıllı telefon kullanıcısı kişilerini Samsung Cloud'a kaydetme eğilimindedir. Ancak yeni bir telefon kullanmaları gerektiğinde, kişileri Samsung Cloud'dan nasıl aktaracaklarını merak ederler . Google hesabı Android telefonlar ve iPhone'larla çalıştığı için, bir kopyasını da kaydetmeniz iyi olur. Siz de aynı durumdaysanız veya seçeneklerinizi açık tutmayı planlıyorsanız, kişileri Samsung Cloud'dan Google hesabınıza aktarmanın 3 faydalı yolunu test ettik.
Birçok Samsung telefon kullanıcısı, yeni bir Android telefona geçerken kişilerini kaybetme endişesi yaşıyor. Bu endişeleri, kişi bilgilerinizi Google Kişiler'e taşıyarak giderebilirsiniz.
Söylemesi yapmaktan daha kolay çünkü Samsung Kişiler'e doğrudan bilgisayarınızdan erişemezsiniz. Samsung Kişiler'i Google hesabınıza taşımak için bir cep telefonu kullanmanız gerekecektir.
Samsung Cloud'da kayıtlı kişileri Google hesabınıza aktarmak için üç yöntemi inceleyelim.
1. Yöntem : Samsung Hesabı Kişilerini Aynı Telefondaki Google Hesabına Nasıl Taşırsınız?
Samsung Cloud'da kayıtlı kişileri telefonunuza eklediğiniz Google hesabına taşımak istiyorsanız, aşağıdaki adımlar yardımcı olacaktır. İlk olarak, bir VCF dosyası oluşturmanız ve ardından bunu telefonunuza aktarmanız gerekir.Not: Yönteme geçmeden önce Android telefonunuza Google hesabınızı ekleyin.
Samsung Contacts için VCF Dosyası Oluşturun
Adım 1: Samsung telefonunuzda Samsung Contacts uygulamasını başlatın. Kenar çubuğunu açmak için üst taraftaki üç çubuk simgesine dokunun.2. Adım: Tüm Kişiler, Telefon veya Google'ı gösteren hesap değiştirme düğmesine dokunun. Menüden Samsung hesabını seçin. Bunu yaptığınızda, uygulamada yalnızca Samsung Cloud kişileri görünür.
3. Adım : Kişiler uygulamasının ana ekranına yönlendirileceksiniz. Şimdi, herhangi bir kişiyi seçmek için üzerine basılı tutun. Seçtikten sonra, "Tümü"nün yanındaki seçim kutusuna dokunun. Bu, tüm Samsung kişilerinizi seçecektir. "Paylaş" düğmesine tıklayın.
4. Adım: Bir contacts.vcf dosyası oluşturulur. Bunu cihazınıza kaydetmeniz gerekir. Kaydet seçeneğini görüyorsanız, üzerine dokunun. Aksi takdirde, Gmail'e dokunun ve VCF dosyasını kendinize e-postayla gönderin. Hatta Google Drive, OneDrive vb.'ye de kaydedebilirsiniz. Temel olarak, daha sonra erişebilmek için bir yere kaydetmeniz gerekir.
Adım 5: Contacts.vcf dosyasını kendinize e-postayla gönderdiyseniz veya Google Drive gibi bir bulut depolama alanına kaydettiyseniz, dosyayı telefonunuza indirin.
Samsung Contacts VCF Dosyasını Google Hesabına İçe Aktar
1. Adım: Samsung Contacts uygulamasını tekrar açın. Üstteki üç çubuk simgesine dokunun. Kişileri Yönet'i seçin.Adım 2: Kişileri içe veya dışa aktar'a dokunun. Sonraki ekranda İçe Aktar'a dokunun.
3. Adım: Dahili depolama alanını seçin. Telefonunuzun dahili depolama alanındaki tüm VCF dosyaları gösterilecektir. Yukarıdaki 5. adımda indirdiğiniz dosyayı seçin ve "Bitti"ye dokunun.
4. Adım: Kişileri depolamak istediğiniz hesabı seçmeniz istenecektir. Google hesabını seçin ve İçe Aktar'a dokunun.
Kişiler Google hesabınıza başarıyla aktarıldığında bir onay mesajı göreceksiniz.
Doğrulamak için bilgisayarınızdan contacts.google.com adresini açın. Samsung kişilerinizin Google hesabınızda göründüğünü göreceksiniz. Alternatif olarak, Samsung Kişiler uygulamasını açın ve kenar çubuğunu açın. Üstteki hesap değiştiriciye dokunun. Google hesabını seçin. Samsung kişileri de görmelisiniz.
Yeni Samsung Telefon Kişileri Google Hesabına Nasıl Kaydedilir
Mevcut kişileriniz artık Google hesabınıza taşındığına göre, yeni kişiler için varsayılan depolama konumunuz olarak Google hesabınızı seçmelisiniz . Böylece, yeni bir kişi eklediğinizde, kişi otomatik olarak Samsung yerine Google hesabınıza kaydedilir.Samsung yerine Google Kişiler'i kullanmak için Samsung Kişiler uygulamasını başlatın ve kenar çubuğunu açın.
Kişileri yönet'e dokunun. Varsayılan depolama konumu'na dokunun ve Google hesabınızı seçin.
Ayrıca geri dönüp Kişileri senkronize et'i seçin. Google hesabınızın yanındaki geçiş düğmesini etkinleştirin.
Not: Google hesabınız için kişi senkronizasyonunu telefon Ayarları > Hesaplar ve yedekleme > Hesaplar bölümünden de etkinleştirebilirsiniz. Google hesabınıza dokunun. Hesabı senkronize et'e dokunun. Kişiler'in yanındaki geçiş düğmesini etkinleştirin.
2. Yöntem : Samsung Hesabı Kişilerini Yeni Telefonda Google Hesabına Nasıl Taşırım?
Aşağıdaki yöntem, Samsung Cloud'da kayıtlı kişileri farklı bir Android telefonda kullanmak istiyorsanız yardımcı olacaktır.Temel olarak, yukarıdaki yöntemde belirtilen adımları izleyin. Kişiler Google hesabınızla senkronize edildikten sonra, yeni telefonunuzda otomatik olarak aynı Google hesabıyla görünecektir. Google Kişiler'i kullanmanın avantajı budur. Kişiler, bağlı tüm cihazlarda senkronize kalır.
Kişiler herhangi bir nedenle görünmüyorsa, Samsung kişilerinizi manuel olarak içe aktarabilirsiniz. Bunun için, 1. yöntemde gösterildiği gibi Samsung kişileriniz için bir VCF dosyası oluşturun. Yeni cihazdan kolayca erişebileceğiniz bir ortama kaydedin.
Yeni Android telefonunuzda Google Kişiler uygulamasını açın. Üstteki üç çubuk simgesine dokunun. Ardından Ayarlar'ı seçin.
İçe Aktar'ı seçin ve VCF dosyasını seçin. Samsung Contacts için oluşturduğunuz VCF dosyasını seçin. Kişiler Google hesabınıza başarıyla eklenecektir. Alternatif olarak, VCF dosyasını Google Contacts'ın web sürümünden de (örneğin, contacts.google.com ) içe aktarabilirsiniz.
3. Yöntem : Samsung Telefon Kişilerini Google Hesabına Taşıma
Yukarıdaki yöntemlerde, Samsung Cloud'da kayıtlı kişileri seçtik. Samsung telefonunuzda kayıtlı tüm kişileri taşımak isterseniz, Dışa Aktar seçeneğini kullanmanız gerekecektir.İşte adımlar:
Adım 1 : Samsung Contacts uygulamasını başlatın ve kenar çubuğunu açın. Kişileri yönet'e dokunun.
Adım 2: Kişileri içe veya dışa aktar'a ve ardından Dışa Aktar'a dokunun.
3. Adım: Kaydedilecek kişi sayısının arttığını göreceksiniz. Çünkü artık tüm kişiler seçili. contacts.vcf dosyasını kaydetmek için Dahili Depolama'ya dokunun. İşlemi başlatmak için Dışa Aktar düğmesine tıklayın.
4. Adım: VCF dosyası oluşturulduktan sonra, dosyayı Google hesabınıza aktarmanız gerekir. Bunu aynı telefondan veya farklı bir telefondan yapabilirsiniz. Bunun için gereken adımlar, 1. ve 2. yöntemlerde belirtilenlerle aynıdır.