Haber Kuraklığın geldiği boyut: Barajdaki su seviyesi düştü, 1980’li yıllarda kullanılan yol ortaya çıktı

Kuraklığın geldiği boyut: Barajdaki su seviyesi düştü, 1980’li yıllarda kullanılan yol ortaya çıktı

Balıkesir’in içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan İkicetepeler Barajı’nda su seviyesi yüzde 23,72’ye geriledi. Tarımsal sulamaya kapatılan barajdaki düşüş sonrası, eski İzmir – Balıkesir karayolu ortaya çıktı.

jFLvp5TixkmTU01Xrpl-ZA.jpg

Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgaları nedeniyle barajlardaki su seviyesi düşmeye devam ediyor.
B6sX1u-Q5kawO4UKTd-wpQ.jpg

Balıkesir’de kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan İkizcetepeler Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 23,72’ye geriledi. Temmuz ayındaki düşüş sonrası 1980’li yıllarda kullanılan İzmir-Balıkesir karayolu da tamamen ortaya çıktı.
ufivc6vRb0irWdkoTlxvdg.jpg

Balıkesir’in içme suyu için riskli bir durum olmadığını belirten Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdür Yardımcısı, Jeoloji Mühendisi Erdoğan Güzgün, “Su seviyesi 23,72'ye kadar düştü. Ancak şu an Balıkesir’in içme suyu ile ilgili bir sorun yok. Yaklaşık 230 gün daha idare edecek suyumuz var. Tabii ki bilinçli su kullanımını asla bırakmamız lazım. Önümüzdeki aydan itibaren de yağışların başlaması ile barajdaki su seviyesinin yükselmesini bekliyoruz.” dedi.
nCVR3QzIzkGC9kYRs-XGJA.jpg

Barajdaki su seviyesinin ilk kez bu kadar düştüğünü söyleyen Selimiye köyü sakinlerinden Remzi Demiraslan ise “Baraj, tarım arazilerinin sulamasında kullanılmak için yapıldı. İlk kurulduğunda 9 köye sulama yapıyordu ancak köy sayısı 25'e yükseldi. Sulama yapılan alan artarken, aynı zamanda içme suyu olarak kullanımı da arttı. Barajdaki su seviyesi, ilk kez bu kadar düştüğü için tarlalara da su verilmiyor. Bu durum çiftçi için de mağduriyet yaratıyor. Tarla sahiplerinin hayvan yemi olarak ektiği yoncaların neredeyse yüzde 80'i susuzluktan kuruyor. Vatandaş ürününü biçemiyor.” diye konuştu.
q2Na1w5EbUu-ZjqK0ZWpJQ.jpg

YYvH636S9U6CYlaoX1im2Q.jpg

ts4sN3P4RUCyA8ESAZnDaA.jpg

ngrfurjwPkeE7gY02y7JXw.jpg

 
Üst Alt