Yangınlarla kavrulan Los Angeles'ta çalı çırpı ve yapraklarla ateş yakmaya çalışan bir adam, bölge sakinleri tarafından yakalanarak durduruldu. Çevre sakini bir adam gelip küçük yangını su şişesiyle söndürdü. Trans halinde olan adam, "soğuk olduğu için ateşi yaktığını" iddia etti.
ABD'nin Los Angeles şehri, tarihinin en yıkıcı yangınlarının dokuzuncu gününde alevlerle mücadeleye devam ediyor. Siyah-beyaz kareli gömlek giyen bir adam, yangın çıkarmaya çalışırken bölge sakinleri tarafından yakalandı.
Trans halinde olan adam, "soğuk olduğu için ateşi yaktığını" iddia etti. Görgü tanıkları adamın sanki bir fincan kahve yapıyormuş gibi davrandığını, hareketinin yeni bir yangını tetikleme ihtimali yokmuş gibi umursamaz olduğunu aktardı. En sonunda başka bir adam gelip küçük yangını bir su şişesiyle söndürdü.
O anları kayıt altına alan ve Daily Mail'e konuşan Paul Haddad, "Sabah saat 10 civarında Los Angeles nehri boyunca yürüyordum ve dumanla karşılaştım. Bir adam bir sürü yaprak ve dal gömüp kıyı boyunca barikatlarda ateş yaktı. Onunla yüzleştim. Kendini kaybetmiş gibi görünüyordu. Durumun ciddiyetini kavrayamamış gibiydi." diye konuştu. Haddad, "Küçük bir kamp ateşi yakıyordu ama evsiz gibi görünmüyordu. Sanki bir fincan kahve yapıyordu, çok sıradandı." dedi.
Los Angeles'taki yangınlar yaklaşık 50 bin dönümlük araziyi küle çevirdi. Bu da yaklaşık olarak Washington DC büyüklüğünde bir alanın alevlerden etkilendiği anlamına geliyor.
Görgü tanıkları, hemen yetkilileri aradı ancak itfaiye ekipleri yangınlarla meşgul olduğu için duruma müdahale edemedi. Los Angeles'taki itfaiyeciler, Kaliforniya'da ilk yangınların çıkmasından bir hafta sonra, felaketin giderek artan risklerine hazırlanıyor. Şehrin neredeyse tamamı için "yüksekten aşırıya" kadar çeşitli derecelerde yangın uyarısı verilmeye devam ediyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.