Gümüşhaneli 24 yaşındaki genç girişimci açtığı kültür mantarı üretim tesisi ile hem bölgenin hem de kentin mantar ihtiyacını karşılıyor.
Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan üretim tesisi 800 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor. 4 odası bulunan tesise hazır olarak gelen mantar kompostu yaklaşık 44 gün süren yetiştirme sürecinin ardından paketlenmeye hazır hale geliyor.
Tek bir odanın üretim kapasitesinin yaklaşık 3 buçuk tona kadar çıkabildiği tesiste üretilen mantarlar Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illerinde satışa sunuluyor.
Babasıyla birlikte uzun yıllardır komisyoncu ve marketçilik yaptığını ifade eden tesis sahibi Buğra Şahinöz hem marketlerinde sattıkları ve başka şehirlerden gelen mantarların nakliye masraflarını düşürmek hem de Gümüşhane'de pestil ve kömenin dışında da farklı üretimlerin yapılacağını göstermek adına bu işe başladığını ifade ederek yaşıtlarına üretici olmaları çağrısında bulundu.
Genç girişimci, tesislerinde en kaliteli mantarı üretmek ve vatandaşlara en iyi ürünü sunmak için çalıştıklarını ifade etti.
Ürettiği mantarları 4 ilde sattıklarını söyleyen Şahinöz, "Gümüşhane'ye gelen bütün ürünlerin genel anlamda maliyetleri çok yüksek oluyor, şehrimiz uzak bir noktada olduğu için nakliyat ve diğer giderler fazla olduğu için biraz da bu maliyetleri düşürmek için yaptım bu işi. Şehrimiz pestil ve köme üretimiyle sınırlı kaldı ben de bu şehrin sadece bu ürünlerden ibaret olmadığını dile getirmek için de bu işe girdim. Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt illerine de siparişlerimizi dağıtabiliyoruz." dedi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.