Haber Manisa'da korkutan paylaşım: "Beni baban gönderdi seni ben alacağım"

Manisa'da korkutan paylaşım:

Sosyal medyada yayılan bir haber Manisa'da korkuya neden oldu. Bir kişinin okulları gezerek "Beni baban gönderdi seni ben alacağım" diyerek kaçırdığı haberleri sosyal medyada yayıldı. Manisa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kaçırma olayının olmadığı, bu tür gerçek dışı paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Manisa'da sosyal medya hesapları üzerinden bir erkeğin okulları gezerek çocuklara "Beni baban gönderdi seni ben alacağım" diyerek kaçırdığı yönündeki paylaşımların gerçeği yansıtmadığını vurgulandı. Açıklamada, Manisa'da herhangi bir kaçırma olayının olmadığını ve toplumda infial oluşturmaya yönelik bu tür gerçek dışı paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi: "28 Kasım Perşembe Günü sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, bir erkek şahsın okulları gezdiği ve çocuklara 'Beni senin baban gönderdi seni ben alacağım' diyerek çocukları kaçırdığı belirtilmektedir. Yapılan sosyal medya paylaşımıyla alakalı ilimizde herhangi bir çocuk kaçırma olayı ile ilgili ihbar veya müracaatın bulunmadığı, aynı paylaşımın başka illerimizin adıyla da sosyal medya üzerinden paylaşıldığı görülmüştür. Toplumda infial oluşturmaya yönelik bu tür gerçek dışı paylaşımlara itibar edilmemesi rica olunur."

Üst Alt