Haber Memurları inandıramadı: Pasaportunu yenilemek için DNA testi istediler

Memurları inandıramadı: Pasaportunu yenilemek için DNA testi istediler

Adana'da bir genç, tüp mide ameliyatıyla 74 kilo verdi ve birçok estetik operasyon geçirdi. Kendini baştan yaratan genç, pasaportunu yenilemek istediğinde sıkıntı yaşadı. Eski fotoğrafıyla yeni fotoğrafı arasında bir benzerlik yoktu. Bu nedenle genci polisler karakola götürdü, kimliğini ise DNA testiyle ispatlamak zorunda kaldı.

bUgtNhiwA0es8azqKLxFfQ.jpg

25 yaşındaki makyaj sanatçısı Çağlar Kumlutaş, 146 kiloya ulaşıp ağır bir uyku apnesi sorunu yaşayınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi.
w2xniMFxzUam9KMUmYSwdw.jpg

Ameliyat sonrası 74 kilo veren Kumlutaş, daha sonra geçirdiği bir dizi estetik operasyonlarla yeni bir insan oldu.
UTkm5seqTUKc-YYArEA3Xw.jpg

Çağlar Kumlutaş, kimliği ve pasaportunu yeniletmek için DNA testi bile vermek zorunda kaldı.
bHP8kRfIKE2BjTy7p-13ag.jpg

Kumlutaş, insanların ameliyattan sonra kendisini tanımadığını belirtti.
N-02eskEYUGZ8nO-5rFkQg.jpg

“Kendimi ben tanıtıyorum çevremdekilere." diye konuşan Kumlutaş, " Pasaportumu yeniletmek için nüfus dairesine gittim. Nüfus dairesinde polis ekipleri gelerek beni karakola götürdü. Karakolda ifadem alındı, ailem geldi. Aslında sorun nüfustaki bir cihazda normalde eski fotoğraf ile yeni fotoğraf arasında benzerlik ölçülür ve yüzde 20 benzerlik çıkması gerekirmiş." dedi.
YeG6SY-GmUyX58QJPYylzg.jpg

Kumlutaş, şöyle devam etti: "Bende yüzde 3 benzerlik çıkınca çalışanlar polise durumu bildirmiş. DNA testi ve ailemin onayıyla pasaportum ve kimliğim yenilenmiş oldu.”
VWeXHhIIB02cIkkjQoImWQ.jpg

6flqONeZGkitudCbS8Skdw.jpg

 
Üst Alt