Haber Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu vaatlerin yerine getirilmesini istiyor

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 7
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu vaatlerin yerine getirilmesini istiyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oy birliği ile kabul edilen, üst düzey bürokratlara yönelik 30 bin liralık seyyanen zam düzenlemesi, son anda teklif metninden çıkarılmıştı. Yaşanan gelişmeye Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu'ndan tepki geldi. Basın açıklaması yapan platform üyeleri özlük haklarına yönelik verilen vaatlerin yerine getirilmesi çağrısı yaptı.

Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu'ndan özlük haklarına yönelik düzenleme çağrısı geldi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oy birliğiyle kabul edildikten sonra geri çekilen üst düzey bürokratlara yönelik 30 bin liralık seyyanen zam düzenlemesinin hayata geçirilmesi talep edildi.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Platform Sözcüsü ve Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Bilal Yüksel, merkez uzmanları ile denetim elemanlarının kamu hizmetinin sürdürülebilirliği açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, kariyer meslek mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesini desteklediklerini ifade etti.

“BEKLENTİMİZ, İLGİLİ DÜZENEMENİN ERTELEME OLMAKSIZIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ”

Merkez uzmanları ile denetim elemanlarının özlük haklarına ilişkin kamuoyunda oluşan algının, yanlış anlaşılmalara yol açtığını belirten Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu Sözcüsü ve Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Bilal Yüksel, "Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim elemanları olarak beklentimiz açıktır. Kamuoyunda oluşturulan mesnetsiz tartışmalara son verilmesi ilgili düzenlemenin herhangi bir erteleme olmaksızın yürürlüğe girmesidir." açıklamalarında bulundu.

Uzun süredir özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik verilen vaatlerin yerine getirilmesini beklediklerini belirten Yüksel, “Bu beklentimiz objektif ve makul gerekçelere dayanmaktadır. Mevcut özlük koşulları uzun yıllar emek verilerek yetiştirilen personelin kamuya beklenen katkıyı sağlamayabilmesini zorlaştırmaktadır. Ortaya çıkan bu tablo kamu yönetimi açısından telafisi güç sorunlar doğurmakta kariyer mesleklere yönelik ilgiliyi giderek azaltmaktadır.” dedi.

Platform Sözcüsü Bilal Yüksek, son 15 yıldır meslek gruplarına yönelik herhangi bir özlük hakkı düzenlemesi yapılmadığını da hatırlattı.

Kamuoyunda yaşanan tartışmaların kendilerini derinden üzdüğünü ve çalışma motivasyonlarını etkilediğini söyleyen Yüksel, “Bu düzenlemenin amacı son derece nettir. Devletimizin kritik görevlerini yerine getiren kariyer personeli uzun yıllardır ertelenen özlük haklarının makul dengeli ve hakkaniyetli bir şekilde iyileştirilmesidir. Ancak söz konusu düzenleme maalesef basında ve sosyal medyada yanlış anlaşılmış, bağlamından koparılarak gerçeği yansıtmayan tartışmalara konu edilmiştir.” diye konuştu.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt