Nasıl Yapılır? Microsoft Excel'de Deneyebileceğiniz Üç Akıllı Biçimlendirme Hilesi

1000166477.jpg

Excel'de Biçimlendirme Hileleri 1: Doldurma Tutamağını Kullanma​

Adım 1: Mevcut bir Excel çalışma kitabını açın. Burada küçük bir işletmenin kârlarını gösteren bitmemiş bir tablomuz var.

1000166478.jpg

Adım 2: Ay sütununu tamamlamak istiyorsunuz ancak her ayı manuel olarak yazmak istemiyorsunuz. Sorun değil, sadece A2 hücresine (Ocak) tıklayın ve imleci hücrenin sağ alt köşesine getirin. Küçük siyah bir artı işaretinin belirdiğini göreceksiniz — bu, doldurma tutamağıdır.

1000166479.jpg

Adım 3: Doldurma tutamacını tutun ve ayları sırayla doldurmak için A13 hücresine doğru sürükleyin. Ancak, doldurulması gereken yüzlerce veya binlerce hücreniz varsa, bu zaman alabilir. Bunun yerine, tablonun sonuna kadar tüm girişleri tamamlamak için doldurma tutamağına çift tıklayabilirsiniz.

Formatting-Tricks-in-Excel-1-Using-the-Fill-Handle-3.jpg

Excel'de Biçimlendirme Hileleri 2: Sayı Biçimlendirme​

Adım 1: Karlar sütunundaki sayıların hangi para birimini temsil ettiğini gösterecek şekilde biçimlendirilmediğini fark edeceksiniz. Her hücreyi tek tek inceleyip bir dolar işareti ekleyebilirsiniz, ancak muhtemelen bunun için zamanınız yoktur. Daha hızlı bir alternatif olarak, değiştirmek istediğiniz tüm hücreleri seçin.

Formatting-Tricks-in-Excel-2-Number-Formatting-1.jpg

Adım 2: Seçili hücrelere sağ tıklayın ve Hücreleri Biçimlendir seçeneğini arayın.

Formatting-Tricks-in-Excel-2-Number-Formatting-2.jpg

Adım 3: Hücreleri biçimlendir'e sol tıklayın ve Sayı sekmesi altında Para Birimi'ni seçin.

Formatting-Tricks-in-Excel-2-Number-Formatting-3.jpg

Adım 4: Sembol'e tıklayın ve görüntülemek istediğiniz para birimini seçin, örneğin ABD doları.

Formatting-Tricks-in-Excel-2-Number-Formatting-4.jpg

Adım 5: Ondalık basamakları 2'ye ayarlayın ve negatif miktarların nasıl görünmesini istediğinizi seçin (dört seçenek vardır). Ayrıca miktarlarınızın çalışma kitabında nasıl görüneceğini görebilmeniz için kullanışlı bir Örnek bölümü de vardır.

Formatting-Tricks-in-Excel-2-Number-Formatting-5.jpg

Adım 6: Tamam'a basın ve sayılarınız otomatik olarak para miktarlarına dönüşecektir. Biçimlendirmeyi değiştirmediğiniz sürece bu değişiklik kalıcıdır, bu nedenle bir miktarı değiştirmeniz gerekirse, onu tekrar biçimlendirmeniz gerekmez.

Formatting-Tricks-in-Excel-2-Number-Formatting-6.jpg

Excel 3'te Biçimlendirme Hileleri: Verilere Grafik Ekleme​

Adım 1: Profesyonel elektronik tablolar nadiren sadece metin ve sayılardan oluşur. Çalışma kitaplarınızı daha kolay anlaşılır ve gezinilebilir hale getiren grafikler eklemek kolaydır. Önce Ekle sekmesine tıklayın, ardından simgeleri arayın.

Formatting-Tricks-in-Excel-3-Adding-Graphics-to-Data-1.jpg

Adım 2: Bu, verilerinize ekleyebileceğiniz yüzlerce ücretsiz grafik sunan Simgeler penceresini açar. Arama çubuğunu kullanın veya kategorileri görüntüleyin, örneğin, İş.

Formatting-Tricks-in-Excel-3-Adding-Graphics-to-Data-2.jpg

Adım 3: İstediğiniz grafiğe (veya grafiklere) tıklayın ve Ekle butonuna basın.

Formatting-Tricks-in-Excel-3-Adding-Graphics-to-Data-3.jpg

Adım 4: Simgeyi tablonuzda veya grafiğinizde istediğiniz yere sürükleyip bırakın. Verilerinizi etkilememesi için ızgaranın üstünde konumlandırılmıştır.

Formatting-Tricks-in-Excel-3-Adding-Graphics-to-Data-4.jpg

Adım 5: Simgenin rengini değiştirmek istiyorsanız Grafik Biçimi sekmesine tıklayın.

Formatting-Tricks-in-Excel-3-Adding-Graphics-to-Data-5.jpg

Adım 6: Grafik Dolgusu'nun yanındaki açılır menüye tıklayın ve doğru rengi seçin.

Formatting-Tricks-in-Excel-3-Adding-Graphics-to-Data-6.jpg

Adım 7: Grafiğinizde birden fazla renk istiyorsanız, simgeyi bir şekle dönüştürmeniz gerekir. Hala Grafik Biçimi sekmesindeyken Şekle Dönüştür'ü seçin.

Formatting-Tricks-in-Excel-3-Adding-Graphics-to-Data-7.jpg

Adım 8: Artık şeklin her bir öğesini seçebilir ve Şekil Biçimi sekmesini kullanarak buna göre renklendirebilirsiniz. Ayrıca seçim çerçevesinin kenarındaki çekme tutamaklarını kullanarak grafikleri yeniden boyutlandırabilirsiniz.

Formatting-Tricks-in-Excel-3-Adding-Graphics-to-Data-8.jpg

Etiketler
excel akıllı biçimlendirme excel akıllı hileler excel formatlama teknikleri excel ipuçları 2024 zamandan tasarruf ettiren excel biçimlendirme hileleri
Üst Alt