Nasıl Yapılır? Microsoft PowerPoint'te Eylem Düğmeleri Oluşturma Adımları

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 207
1000179773.jpg

PowerPoint'te Eylem Düğmeleri Ekleme

Adım 1 : PowerPoint sunumunuzu açın ve üst sekmede Ekle'yi arayın. Buraya tıklayın.

Steps-for-Creating-Action-Buttons-in-Microsoft-PowerPoint-1.jpg

Adım 2 : Ardından Şekiller seçeneğinin altındaki açılır oka tıklayın.

1000179776.jpg

Adım 3 : Menünün en altına doğru kaydırın ve Eylem Düğmeleri'ni göreceksiniz. Sununuza eklemek istediğinizi sol tıklayarak seçin.

1000179777.jpg

Adım 4 : Şimdi düğmenin görünmesini istediğiniz slayda tıklayın; bu işlem eylem menüsünü açacaktır.

1000179778.jpg

Adım 5 : Burada düğmeyi başka bir slayta köprülemeyi, bir URL'ye veya başka bir sunuma bağlamayı, bir program çalıştırmayı veya bir ses çalmayı seçebilirsiniz. İstediğiniz seçeneği seçin ve Tamam'a tıklayın.

1000179779.jpg

Adım 6 : Düğmenin boyutunu ve konumunu, memnun kalana kadar ayarlayın; ilk tıklama her zaman onu tam olarak istediğiniz yere yerleştirmez ve boyut PowerPoint tarafından önceden belirlenir. Ayrıca, kullanıcıların düğmenin ne için olduğunu bilmelerini sağlamak için diğer slayt ayrıntılarını da ayarlayabilirsiniz.

1000179780.jpg

Şimdi Slayt Gösterisi sekmesinden slayt gösterisini çalıştırın ve sunumunuzdan önce düğmenin beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için test edin.

PowerPoint'te Eylem Düğmeleri Eklemek İçin Bonus İpuçları: Makroları Etkinleştirme

PowerPoint'teki eylem listesindeki Makrolar bölümünün varsayılan olarak gri renkte olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Ancak, standart seçeneklerin ötesinde eylemler oluşturmak için makrolar eklemeniz gerekiyorsa, makroları etkinleştirmek basittir.

Adım 1 : PowerPoint sunumunuzda Dosya'ya tıklayın.

Steps-for-Creating-Action-Buttons-in-Microsoft-PowerPoint-7.jpg

Adım 2 : Seçenekler'e tıklayın ve tüm PowerPoint seçenekleri ayrı bir pencerede açılacaktır.

1000179782.jpg

Adım 3 : Güven Merkezi'ne ve ardından Güven Merkezi Ayarları'na tıklayın.

1000179783.jpg

Adım 4 : Makro Ayarları'nı aramak isteyeceksiniz — soldaki seçenekler listesinin yaklaşık yarısındadır. Eklemek istediğiniz makrolar konusunda kendinize güveniyorsanız, Tüm makroları etkinleştir ve Tamam'a tıklamanız yeterlidir.

Not: Kodlama yetenekleriniz konusunda %100 emin değilseniz, bir makro aracılığıyla doğrudan bir eylem düğmesine kod girmenin sunumunuzda sorunlara yol açabileceğini unutmayın.

1000179784.jpg

Etiketler
microsoft powerpoint microsoft powerpoint'te eylem düğmeleri microsoft powerpoint'te eylem düğmeleri oluşturma
Üst Alt