Haber Netanyahu, Golan Tepeleri'nde: "Saldırıya yanıtımız sert olacak"

Netanyahu, Golan Tepeleri'nde:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde gerçekleşen ölümcül roket saldırısının yaşandığı bölgeyi ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Netanyahu, İsrail'in saldırıya yanıt vermeye hazırlandığını vurguladı. İsrail, Golan Tepeleri'nde 12 çocuğun öldüğü saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tutuyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde gerçekleşen ölümcül roket saldırısının yaşandığı bölgeyi ziyaret etti.

Netanyahu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, hafta sonu Golan Tepeleri'nde aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin ölümüne yol açan saldırıya İsrail'in güçlü bir yanıt vereceğini söyledi. Netanyahu, “Öldürülen çocuklar bizim çocuklarımız. İsrail devleti bunun geçip gitmesine izin vermeyecek. Saldırıya cevap vereceğiz ve cevabımız sert olacak” diye konuştu. Cumartesi günü Lübnan'dan atılan bir roketin bir futbol sahasına isabet etmesi sonucu 10 ila 16 yaşları arasındaki 12 genç hayatını kaybetmişti. Bu olay, roketi ateşlediği iddia edilen Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmanın tırmanacağı yönündeki endişeleri yeniden canlandırdı.

KABİNEDEN TAM YETKİ

İsrail Güvenlik Kabinesi saldırının ardından toplanarak, Başbakan Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a Hizbullah'a verilecek yanıtta tam yetki vermişti.

İsrail, Golan Tepeleri'nde 12 çocuğun öldüğü saldırıdan, Hizbullah'ı sorumlu tutuyor.

Beyrut'taki havalimında İsrail tehdidinin ardından tüm uçuşlar askıya alındı.
 
Üst Alt