Haber On binlerce İsrailli sokaklarda: Netanyahu'ya istifa çağrısı

On binlerce İsrailli sokaklarda: Netanyahu'ya istifa çağrısı

İsrail'de Başbakan Benyamin Netanyahu ve hükümetine karşı protestolar sürüyor. Bu kez adres Batı Kudüs'tü. Binlerce kişi İsrail hükümetine istifa çağrısı yaptı. Gösteriye polisin müdahalesi yine ise sert oldu.

FV-T_a63y0C_1aDKDPhXQQ.jpg

İsrailli esirlerin getirilmesi için anlaşma imzalanması çağrısının yapıldığı, Netanyahu hükümetine karşı Batı Kudüs’teki İsrail meclisi önünde düzenlenen protestoya on binlerce kişi katıldı.
dGBo-0IlJ0ikJZMs6hOOvg.jpg

Protestocular, üzerinde, "esir takası anlaşmasını kabul edin", "seçimler hemen şimdi", "sen başbakansın, sen suçlusun" yazılı pankartlar taşırken, hükümet aleyhine slogan attı.
2xRWQEfjo0aTJrLAdU6Leg.jpg

Göstericilerin bir kısmı dağılmaya başlarken, bir kısmı da Başbakan Netanyahu’nun Batı Kudüs’teki konutuna doğru yürüyüşe geçti. Ellerindeki İsrail bayrakları ve pankartlarla Batı Kudüs’teki Gazze Caddesi’nde (Azza Street) bulunan Netanyahu’nun konutu önüne gelen göstericiler burada ateş yaktı, hükümeti protesto etmeye devam etti.
ECiM0zabeUOX4nfsHaYrOw.jpg

Polis, dağılmaları yönünde yaptığı çağrının ardından gruba atlı birlik ve TOMA ile müdahale etti, en az 5 kişiyi gözaltına aldı. Bölgede yaşanan olayda en az 3 kişi de yaralandı.
w3xDopJj50-e5cjmD4Egjg.jpg

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün, 11 Ekim 2023'te "olağanüstü hal hükümeti" olarak kurulan Savaş Kabinesi'ni feshetmişti. Netanyahu ve muhalefetteki Benny Gantz, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'te başlatılan saldırılardan 4 gün sonra "acil durum hükümeti" ve bunun altında daraltılmış bir Savaş Kabinesi kurulması konusunda anlaşmıştı.
fFEshT9TWUiD0ImrGkPZLA.jpg

Savaş Kabinesi üyesi Gantz, 9 Haziran'da olağanüstü hal hükümetinden istifa ettiğini duyurmuştu. Gantz'ın ardından Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hal hükümetinden istifa etmişti.
BD8cyUzvWUu9aFIbrg0vMw.jpg

LML36ov4VUSshizs3V5vcw.jpg

ZH0HhE_JCUa9vgxOM7r7Bg.jpg

d6_QKhp8pEeJbZRSOdWUPQ.jpg

2wXNEM8pa0KutVIt7ZLO9w.jpg

AeuywObXOEKyY0J06MQ7PA.jpg

_Hh6ItILr0aV-X3lNzMGRw.jpg

a1yxS_zZAke02NToCfn9sw.jpg

SV4B894FkESOkC-3l_M_Kg.jpg

g3khZSEQzkyD4pR2oKsW0w.jpg

 
Üst Alt