Haber Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştiri: Ahlat'ta o fotoğrafı verdi ki yeni tartışmalar başlasın

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştiri: Ahlat'ta o fotoğrafı verdi ki yeni tartışmalar başlasın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malazgirt ziyareti sırasında verdiği fotoğrafı eleştirdi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın orman yangınları konusunda CHP'li belediyeleri işaret etmesine de tepki gösterdi. CHP lideri Özel'in gündeminde tüzük kurultayı hazırlıkları da vardı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da partisinin il danışma kurulu toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malazgirt ziyareti sırasında verdiği fotoğrafı eleştiren Özel, "Oranın ruhuna özgü konuşmak yerine eski polemikleri yeşerten bir konuşma. Bir yanına ittifak ortağını diğer yanına da HÜDA PAR'ın genel başkanı ve kuvvet komutanlarını aldı foto verdi, verdi ki yeni tartışmalar başlasın. O fotografın utancını birbirleriyle olan çelişkilerini, çelişir gözüküp de belki de nasıl ortak noktada buluştuklarını tarihe not ediyorum." Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinlikleri için Bitlis Ahlat'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlarından biri olan Selçuklu mezarlığına ziyarette bulunmuştu.
u57Rpd5cWEq1QM490EhqoA.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da eşlik etmişti. ORMAN YANGINLARI: CHP'Lİ BELEDİYELERİN ZAYIF KALDIĞINI SÖYLEMEK İŞGÜZARLIK Özel'in gündeminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın orman yangınları ile ilgili CHP'li belediyeleri eleştirisi de vardı. CHP lideri, "Orman yangıları ile ilgili CHP'yi sorumlu tutanlar. CHP'li belediyelerin zayıf kalındığı söylemek işgüzarlık olduğunun farkındayız." dedi.

"BİRBİRİMİZE DÜŞMEMİZİ BEKLİYORLAR" Partinin tüzük kurultayına giden süreci de anlatan Özel, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de Ankara'da bir araya geleceğini söyledi. CHP lideri, "Birileri bekliyor ki tartışacağız. Birileri bekliyor ki kendi içimize düşüp onların yakasını bırakacağız. Milletin meselelerini konuşmayı, Türkiye'nin gerçek gündemini takip etmeyi, siyasetin gerçek gündemini belirlemeyi bırakacağız. Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz ve onları kötü yönetimlerine rağmen sorumluluklarıyla baş başa bırakacağız. Yok öyle yağma. Biz biriz, beraberiz, kararlıyız; hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz." diye konuştu.
 
Üst Alt