Temel Düzeltmeler:
- Samsung Mesajlar uygulamasını yeniden başlatın: Geçici bir hata veya aksaklık, mesajların sırasız görünmesine neden olabilir. Bu nedenle, sorunun çözülüp çözülmediğine bakmak için Samsung Mesajlar uygulamasını kapatıp yeniden açın.
- Uygulama önbelleğini temizleyin: Uygulama önbelleği, Samsung Mesajlar gibi uygulamaların yükleme süresini kısaltmaya yardımcı olur. Ancak düzgün çalışmıyorlarsa, Samsung telefonunuzdaki bu uygulama önbelleğini temizleyin.
- Uygulama güncellemelerini kontrol edin: Bu sorun bir uygulama hatasından kaynaklanıyorsa, sorunu çözecek bir uygulama güncellemesi muhtemelen mevcuttur. Bu nedenle, Samsung Mesajlar uygulaması için en son uygulama güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin.
1. Düzeltme : Cihaz Tarih ve Saatini Otomatik Olarak Ayarlayın
Yakın zamanda saat dilimini değiştirdiyseniz ve Samsung cihazınızın tarih ve saat ayarları manuel olarak ayarlanmışsa, mesaj sırası karışabilir. Bu sorunu çözmek için cihazınızı, geçerli saat diliminize göre tarih ve saat verilerini otomatik olarak alacak şekilde ayarlayabilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı.Not: Bu, mevcut mesajlarınızın sırasını düzeltecektir ancak daha önce alınan bazı mesajlar Samsung Mesajlar uygulamasında hala sırasız görünebilir.
Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Genel yönetim > Tarih ve saat öğesine dokunun.
Adım 2: Burada Otomatik tarih ve saat ile Otomatik saat dilimi seçeneklerini açın.
2. Düzeltme : Tüm Ayarları Sıfırla
Yanlış uygulama veya cihaz ayarları, Samsung Mesajlar uygulamasındaki mesajların sırasız görüntülenmesine neden olabilir. Bu nedenle, tüm cihaz ayarlarını sıfırlayıp tekrar kontrol edebilirsiniz. Bunun, hesap verileri ve güvenlik ayarları da dahil olmak üzere tüm cihaz ayarlarını sıfırlayacağını lütfen unutmayın.İpucu: Tüm cihaz ayarlarını silmek istemiyorsanız, önce ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bu işe yaramazsa, aşağıdaki adımları izleyin.
Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Genel yönetim > Sıfırla'ya dokunun.
2. Adım: Burada, "Tüm ayarları sıfırla" ya dokunun . Ardından, onaylamak için "Ayarları sıfırla" ya dokunun. İstenirse, işlemi tamamlamak için cihaz şifrenizi veya PIN kodunuzu girin.
Sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra Samsung Mesajlar uygulamasını açın ve mesajların sırasının düzeltilip düzeltilmediğine bakın.