Temel Düzeltmeler
- SIM kartı çıkarıp tekrar takın: Yanlış takılmış bir SIM kart, bu tür şebeke hatalarına yol açabilir. Bu nedenle, önce SIM kartı çıkarıp tekrar takın. Bu esnada, SIM kartında gözle görülür bir hasar olup olmadığını kontrol edin.
- Android güncellemelerini yükleyin: Samsung telefonunuza yazılım güncellemeleri yüklemek, hataların veya güncel olmayan sürümlerin neden olduğu sorunları çözebilir. Bu nedenle, optimum performans sağlamak için bekleyen güncellemeleri yüklemeniz iyi bir fikirdir.
1. Düzeltme : Ağı Manuel Olarak Seçin
Varsayılan olarak, Samsung telefonunuz operatörünüzün ağını otomatik olarak bulup bağlanacak şekilde yapılandırılmıştır. Bu durum bazen "Ağda kayıtlı değil" hatasına neden olabilir. Bu sorunu çözmek için doğru ağı manuel olarak seçin.Adım 1: Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın ve Bağlantılar > Mobil Ağlar bölümüne gidin.
Adım 2: Ağ operatörlerini seçin ve Otomatik seç seçeneğini kapatın. Ardından, listeden ağınızı seçin.
2. Düzeltme : Tercih Edilen Ağ Türünü Değiştirin
Bu tür ağ kayıt hataları, ayarlanan ağ türünün kullanılamadığı bir bölgedeyseniz de meydana gelebilir. Bunu önlemek için, Samsung telefonunuzu kullanılabilir ağ türünü otomatik olarak seçecek şekilde yapılandırın.Adım 1: Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın ve Bağlantılar > Mobil ağlar bölümüne gidin.
Adım 2: 5G/LTE/3G/2G (otomatik bağlantı) seçeneğini belirlemek için Ağ modunu seçin.
3. Düzeltme : APN Ayarlarını Güncelleyin
Bu hatayı almanızın bir diğer nedeni de yakın zamanda servis sağlayıcınızı değiştirdiyseniz veya aynı operatörde farklı bir tarifeye geçtiyseniz olabilir. APN (veya Erişim Noktası Adı) ayarlarınızı güncelleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Bu ayarları edinmek için servis sağlayıcınızla iletişime geçmeniz gerekir.Adım 1: Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın ve Bağlantılar > Mobil ağlar > Erişim Noktası Adları bölümüne gidin.
Adım 2: Sağ üst köşedeki Ekle seçeneğine dokunun . Operatörünüz tarafından sağlanan bilgileri girin, üstteki üç nokta menüsüne dokunun ve Kaydet'e tıklayın.
Adım 3: Önceki menüye geri dönün ve yeni oluşturulan APN'yi seçin.
4. Düzeltme : Ağ Ayarlarını Sıfırlayın
"Ağda kayıtlı değil" hatasını hala düzeltemiyorsanız, ağ ayarlarınızı sıfırlamayı düşünebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:Adım 1: Galaxy telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın ve aşağı kaydırarak Genel Yönetim'i seçin.
Adım 2: Sıfırla'ya dokunun ve aşağıdaki ekrandan Ağ ayarlarını sıfırla'yı seçin.