Nasıl Yapılır? Samsung Galaxy Telefonlarda Çalışmayan Mobil Erişim Noktasını Düzeltme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 63
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
maxresdefault (1).webp

Mobil erişim noktası, ofisinizde veya evinizde Wi-Fi kesintisi olduğunda kullanışlıdır. Peki ya mobil erişim noktanız da çalışmıyorsa? Bu sorun son zamanlarda Samsung telefonlarda da belirginleşiyor. Samsung Galaxy telefonlarda çalışmayan mobil erişim noktasını nasıl düzeltebileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz.

1. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin​

Önce temel bilgilerle başlayalım. Samsung telefonunuz ağ bağlantısını algılamada sorun yaşıyorsa, internet verisi telefonda çalışmaz. Mobil erişim noktasını etkinleştirip Samsung telefonunuzu başka bir telefona veya bilgisayara bağlasanız bile, internet kolayca çalışmaz.

Kullanabileceğiniz birkaç ağ çubuğunuz olduğundan emin olun. Galaxy telefonunuzun durum çubuğundaki ağ çubuklarını kontrol edin. Daha fazla ağ çubuğu algılayıp algılayamayacağını görmek için telefonu bir pencerenin yakınında kullanmayı deneyin.

1760216242773.webp

2. Uçak Modunu Etkinleştirme ve Devre Dışı Bırakma​

Mobil erişim noktasının çalışmaması sorununu gidermek için Galaxy telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekir. Peki, telefonunuzdaki mobil ağı yeniden başlatmayı denediniz mi? Bildirim çubuğunu açın ve Uçak modu geçişini etkinleştirin. Bir dakika açık tutun ve devre dışı bırakın. Mobil erişim noktasını Samsung telefonunuzdan bağlamayı deneyin ve çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

1760216253542.webp

3. Veri Planını Kontrol Edin​

Android işletim sistemi zaman zaman çok fazla veri tüketebilir. Arka planda çalışan birden fazla uygulama ve hizmet nedeniyle, ay sonuna kadar hiç veriniz kalmayabilir. Kalan data bakiyenizi operatörünüzden kontrol edebilir ve ardından mobil erişim noktanızı diğer cihazlara bağlayabilirsiniz.

4. Ağ Ayarlarını Sıfırlayın​

Ağ ayarlarını sıfırlamak, mobil ağınızdaki küçük aksaklıkları gidermenizi sağlar. Galaxy telefonunuzdaki ağ ayarlarını nasıl sıfırlayabileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz.

Adım 1: Samsung Galaxy telefonunuzda Ayarlar menüsünü açın.

Adım 2: Üst taraftaki Arama simgesine dokunun ve Ağ ayarlarını sıfırla'yı arayın.

1760216263905.webp

Adım 3: Öneriler arasından aynı seçeneği bulup üzerine dokunun.

Adım 4: Ağ ayarlarını sıfırla seçeneğini seçin ve aşağıdaki menüden kararınızı onaylayın.

1760216272903.webp

Samsung Ayarlarına gidin ve internet verilerinizi paylaşmak için mobil erişim noktasını etkinleştirin.

5. Veri Tasarrufu Modunu Devre Dışı Bırakın​

Veri tasarrufu modu etkinken mobil erişim noktasını mı kullanmaya çalışıyorsunuz ? İşletim sistemi, veri tüketimini azaltmak için telefonunuzdaki mobil erişim noktasını devre dışı bırakabilir. Galaxy telefonunuzda veri tasarrufu modunu devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Samsung Galaxy telefonunuzda Ayarlar'ı başlatın.

Adım 2: Bağlantılar'a gidin ve Veri Kullanımı'nı seçin.

1760216292012.webp

Adım 3: Aşağıdaki menüden Veri Tasarrufunu devre dışı bırakın.

1760216301505.webp

6. Güç Tasarrufu Modunu Devre Dışı Bırakın​

Güç tasarrufu modu, Samsung Galaxy telefonunuzdaki güç tüketimini azaltmak için tasarlanmıştır. Telefonunuzda güç tasarrufu modu etkinleştirildiğinde, mobil erişim noktası bağlantısı oluşturmada sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Güç tasarrufu modunu devre dışı bırakın ve tekrar deneyin.

Adım 1: Ayarlar uygulamasına gidin ve Pil ve cihaz bakımı seçeneğini belirleyin.

1760216338566.webp

Adım 2: Pil menüsüne dokunun.

1760216349215.webp

Adım 3: Güç tasarrufu geçişini devre dışı bırakın.

7. Mobil Erişim Noktası Ekranını Açık Tutun​

Samsung One UI bazen oldukça agresif olabiliyor. İşletim sistemi, telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için mobil erişim noktası gibi arka plan görevlerini devre dışı bırakabilir. İnternet paylaşımı sırasında, sorunsuz bir deneyim için ekranı sürekli açık tutmalısınız.

1760216360642.webp

Ana ekrana dönüp telefonu kilitlediğinizde işletim sistemi arka planda işlemi askıya alabilir ve bağlı cihazlarda internet bağlantısı kesilebilir.

8. USB Bağlantısını Deneyin​

Mobil erişim noktası çalışmıyorsa, bir USB kablosu alıp bunu bilgisayarınıza veya Mac'inize bağlayarak interneti paylaşabilirsiniz.

Samsung telefonunuzu veri kablosuyla bağladıktan sonra Ayarlar'ı açıp Bağlantılar menüsüne gidebilirsiniz. USB tethering'i seçip bağlantıyı kurun.

1760216373332.webp

Galaxy A52'miz mobil erişim noktasını etkinleştiremediğinde bu numara bizi kurtardı. A52'yi bilgisayara bağlamak için bir veri kablosu kullandık ve internet verisini başarıyla paylaştık.

9. One UI'yi güncelleyin​

Samsung, yeni özellikler eklemek ve hataları gidermek için düzenli olarak yeni işletim sistemi güncellemeleri yayınlar. Yeni One UI 4 de bir istisna değil. Ayarlar'a gidin ve bir yazılım güncellemesi varsa, en son işletim sistemini yüklemek için üst tarafta bir başlık göreceksiniz.

1760216389708.webp

Samsung telefonunuzda One UI'ı güncelleyin ve mobil erişim noktasını tekrar etkinleştirin.

Etiketler Etiketler
galaxy hotspot çalışmıyor galaxy wi-fi hotspot bağlanmıyor samsung internet paylaşımı hatası samsung mobil erişim noktası sorunu samsung mobil veri paylaşımı düzelmiyor
Geri
Üst Alt