Samsung Telefonunuzda Akıllı Wi-Fi Kullanın
Akıllı Wi-Fi, Samsung Galaxy telefonlarında bulunan ve kapsama alanında olduğunuzda bilinen Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlanan bir özelliktir. Bu özelliği kullanmak için Samsung cihazınızda etkinleştirmeniz gerekir.Adım 1: Samsung telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın.
Adım 2: Bağlantılar > Wi-Fi öğesine dokunun.
Adım 3: Wi-Fi ayarlarında üç noktaya dokunun ve Akıllı Wi-Fi'yi seçin.
Adım 4: Daha iyi Wi-Fi ağlarına geç ve Wi-Fi'yi otomatik olarak aç/kapat seçeneklerini açın.
Akıllı Wi-Fi özelliği etkinleştirildiğinde, daha güçlü bir sinyal algıladığında veya mevcut bağlantınız dengesiz olduğunda otomatik olarak daha iyi bir Wi-Fi ağına geçiş yapar. Ayrıca, bilinen ağların yakınında olmadığınızda pil ömrünü korumak için Wi-Fi'yi kapatır.
Akıllı Wi-Fi Nasıl Çalışır?
Akıllı Wi-Fi, telefonunuzun konum servislerini ve telefonunuzda depolanan ağ bilgilerini analiz ederek hangi Wi-Fi ağlarını sıklıkla kullandığınızı belirler. Ardından, kapsama alanına girdiğinizde otomatik olarak bu ağlara geçiş yapar. Bu özellik, özellikle ev, iş ve diğer konumlar arasında sık sık gidip geliyorsanız oldukça kullanışlıdır. Konum değiştirdiğinizde Wi-Fi ağlarını manuel olarak değiştirmek zorunda kalmanızı önler.Modları ve Rutinleri Kullanın
Samsung Galaxy telefonlarda, zamanınıza ve konumunuza göre özel rutinler oluşturmanıza olanak tanıyan Modlar ve Rutinler özelliğiyle, varışta Wi-Fi'ye bağlanma veya ayrılırken Wi-Fi'yi kapatma gibi görevleri otomatikleştirebilirsiniz.Konum tabanlı bir rutin oluşturmak için şu adımları izleyin:
Not: Bu özellik yalnızca orta ve üst seviye Samsung Galaxy telefonlarda mevcuttur. Bu işlev, bazı Galaxy M serisi akıllı telefonlarda mevcut değildir.
Adım 1: Modlar ve Rutinler uygulamasını açın ve Rutinler sekmesine geçin.
Adım 2: Yeni bir rutin oluşturmak için sağ üst köşedeki + simgesine dokunun.
Adım 3: Eğer bölümünde Yerleştir'e dokunun.
Adım 4: Mevcut konumum , Ev veya Bir yer seç seçeneklerinden birini seçin , ardından adresi girin.
Adım 5: Geldiğimde öğesini seçin ve ardından Bitti öğesine dokunun.
Adım 6: Bağlantılar > Wi-Fi öğesine dokunun.
Adım 7: Açık'ı seçin , ardından Bitti'ye dokunun.
Adım 8: Rutininizin özetini inceleyin ve devam etmek için Kaydet'e dokunun.
Adım 9: Rutininize bir isim verin ve Bitti'ye dokunun.
Artık seçtiğiniz lokasyona vardığınızda telefonunuz otomatik olarak Wi-Fi'ye bağlanacak.