Haber Soğuk kış günlerinin damak çatlatan lezzeti: 1 haftalık emek sonrası sofraları süslüyor

Soğuk kış günlerinin damak çatlatan lezzeti: 1 haftalık emek sonrası sofraları süslüyor

Erzincan’da kadınlar, yaklaşık bir haftalık bir işlemin ardından hazır hale gelecek kışlık eriştelerini kesmeye başladı. Erişteler soğuk günlerde damak çatlatmaya hazır olacak.

JF_JHoJ8y0G1iLpKEBgB_A.jpg

Özellikle kışın tüketilmek üzere erişte kesimine başlandı. Erişte yapımı için özel olarak yoğrulan hamurlar şerit halinde kesildikten sonra, kibrit çöpü formunda kesiliyor.
aAcqpxdG00yJEx7lRxNirg.jpg

Dört kişilik bir aile için hazırlanan ve ortalama 20 kilo olan erişteler, özenle kesildikten sonra belli bir süre kurutulmak için nemden uzak olan bir ortamda bekletiliyor.
jYWG8y0n9EmPW0qoea64NQ.jpg

Hazırlanmasından kurumasına kadar yaklaşık 1 haftalık emek isteyen erişteler daha sonra başta makarna olarak veya farklı yemeklerde kullanılarak sofraları süsleyecek.
 
Üst Alt