Haber SON DAKİKA HABERİ: Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 ölü, 2'si ağır 53 yaralı

SON DAKİKA HABERİ: Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 ölü, 2'si ağır 53 yaralı

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Küçükçekmece’ye bağlı Sefaköy’de metrobüs kazası yaşandı. Beylikdüzü yönünde ilerleyen metrobüsün, başka bir metrobüse çarpması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi. Kazada 2'si ağır 53 kişi de yaralandı. Kazaya ilişkin metrobüs şoförü ve bir denetim amiri gözaltına alındı. Kazaya karışan metrobüsler olay yerinden kaldırılırken, seferler her iki yönde de kontrollü olarak yeniden yapılmaya başlandı.

mZwgTkgRbUmjONYpTjJZ7w.jpg

İstanbul Küçükçekmece’de seyir halindeki metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi, 2'si ağır 53 de kişi yaralandı. HABERİN VİDEOSUNA GİT
1HASQ8n7S0KIa_pGr01JSQ.jpg

Kaza metrobüs hattının Sefaköy mevkisinde meydana geldi.
0N8ixk8v5E-OwcxoA5xv5w.jpg

Beylikdüzü yönünde ilerleyen metrobüs, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu.
POQ8nT6BfEydJbWlFkWsVw.jpg

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi çıkardı.
iD2q8d-01U6gsTLPSTBCwg.jpg

Kazada 1 kişi yaşamını yitirdi. 2'si ağır 53 kişi de yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan 7 yaralı taburcu edildi. Kazada yaşamını yitiren kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu öğrenildi. Yaşamını yitiren Uçar’ın cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
VsYcm63yDUKH3c-dctkB6g.jpg

Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü.
VBHwBYgYa0yIHfTpmYEo6A.jpg

Kaza nedeniyle metrobüs yolunda iki yönde de seferler bir süre yapılamadı.
tmMzdW2SOkekQUp3gONTYQ.jpg

İstanbul Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, metrobüs şoförü ile denetim amirinin gözaltına alındığını bildirdi. Soruşturmada kazanın incelenmesi için bilirkişi görevlendirmesi yapılırken, yetkililerden olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de istendi.
4R7BsmVsxkyU81NmtW-dhA.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de iki metrobüsün çarpıştığı kazaya ilişkin, açıklama yaptı.Yaşamını yitiren vatandaşa Allah'tan rahmet dileyen İmamoğlu, şöyle konuştu:"Trafik kazası yaşandı takip ediyoruz. Ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşımız var. İner inmez de gidip hastanede kontrollerini yapacağım. Görüntüler geldi bir sürücü hatasına benziyor. Konumlarına bakıyor arkadaşlarımız hızlıca tetkik edeceğiz. Başımız sağ olsun."
vSslJBxHhESCuRpMKsVyGw.jpg

Kazanın ardından olay yerinde incelemelerde bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de basın mensuplarına açıklama yaptı.Bir gazetecinin şoförlerin eğitimsizliği konusunun gündeme geldiğini söylemesi üzerine Çebi, metrobüs şoförlerinin sürekli eğitimden geçtiklerini ve profesyonel olduklarını kaydetti.Eğitimlerin verildiğini ancak bu tip kazaların olabileceğini dile getiren Çebi, "Üzücü bir kaza. Teknik insanların yapacağı çalışmalarla kazanın sebebinin ne olduğu illaki ortaya çıkacak ama ilk bakışta -bunlar teyide muhtaç- savrulduğuna göre biraz hızlı olabilir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.Çebi, Sefaköy'de metrobüs yolunda yapılan Beyaz Yol çalışmasının kazaya etkisinin sorulması üzerine, "Yol çalışması var tabii. Bu yollarda sürekli çalışma vardır. Yolun bakımı açısından ve daha doğrusu bu arızaların, kazaların önlenmesi açısından yol çalışmaları devamlı yapılıyor. Ama yol çalışması olmamış olsaydı bu kaza meydana gelmezdi diyemeyiz." diye konuştu.
RDibn5oCBkCH80VEbRVGwQ.jpg

Kaza ilk belirlemelere göre Beyaz Yol çalışmasının yapıldığı noktada yaşandı. Metrobüs şoförü, ana yola girmesi gereken yerde, yola girmeyip metrobüs yolunda devam etti.
9CEx5MPQ6EG3pushDQS2SA.jpg

Yönlendirme aracını son anda gören şoför ani bir fren yaptı ancak fren yeterli olmadı.
JDTT2iziZE201GXaZpzxqA.jpg

Direksiyonu sağa kıran şoför, ters yönde giden başka bir metrobüse ortadan çarptı.
bUqSjWfEfkKrG2-kyNtghw.jpg

Kaza yapan metrobüste bulunan bir yolcu, “Metrobüste orta yerdeydim nasıl oldu bilmiyorum. Bir anda oldu.” dedi.
teHGWAmQ50ywjgVqdlp46A.jpg

Bir başka yolcu ise, “Orta kapıda sağdaydım ben. Metrobüs çok kalabalıktı. Bizim metrobüs şeridinde gidiyordu. Diğeri yol çalışmasından dolayı içeri girerken bir çarpışma oldu.” diye konuştu.
GOmDhkCOBkCZwID0wtkVCQ.jpg

Seferler yapılamayınca vatandaşların metrobüs hattında yürüdüğü görüldü.
La8EqAJ2jUOt7opBBTvGIQ.jpg

Metrobüs kazası sonrası her iki yönde de trafik yoğunluğu oluşurken, uzun araç kuyrukları meydana geldi.
 
Üst Alt