Haber Taşıyıcı anne skandalı: 21 bebek aynı evde bulundu

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 1
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
ABD'de 21 bebek aynı evde bulundu

ABD'de bir grup kadın, taşıyıcı anne olarak dünyaya getirdikleri çocukların gizemli bir planın parçası olduğunu öğrenince şoke oldu. Tek bir evde tutulan 21 çocuğun tamamı devlet korumasına alındı.

ABD'de 38 yaşındaki Silvia Zhang ve 65 yaşındaki Guojun Xuan isimli iki kişi, Mark Surrogacy (Mark Taşıyıcılık) adını verdikleri bir ajans aracılığıyla taşıyıcı anneleri kandırmakla suçlanıyor.

Taşıyıcı anneler tarafından dünyaya getirilen 21 çocuğun tamamı, aynı eve yerleştirilmiş şekilde bulundu.

TEK BİR ÇİFT İÇİN 21 ÇOCUK DOĞURMUŞLAR Taşıyıcı annelere, doğurganlık sorunları yaşayan ailelere yardımcı oldukları söylenmişti ve iddialara göre bu anneler çocukları tek bir çift için taşıdıklarının farkında değildi. Teksaslı anne Kayla, bu çarpıcı iddialarla ilgili konuştu ve şunları söyledi: “Kendi ailemi büyütmeyi tamamladım, bu yüzden başka birine aile kurmasında yardım etmek için harika bir yol olacağını düşündüm.” 27 yaşındaki Kayla, Mark Surrogacy aracılığıyla Arcadia'dan bir çiftle eşleştirildi ve yapılan embriyo transferinin ardından 13 Mart’ta bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak yalnızca iki ay sonra, bebeğin koruyucu aileye verildiğini öğrendi. Kayla bu durumla karşılaşan tek kişi değildi. Zhang ve Xuan’ın neden bu kadar çok taşıyıcı anneyle anlaşma yaptığı belirsizliğini koruyor.

"BÜYÜK BİR AİLE İSTİYORDUK" Çocuklardan bir ya da ikisinin biyolojik anneden doğduğu düşünülüyor. Bazı taşıyıcı anneler çocuklar için taşıyıcılık yaptıklarını doğruladı. Çift ise polise büyük bir aile istediklerini söyledi.

İki aylık bir bebeğin baş travması nedeniyle hastaneye kaldırılmasının ardından polis çifti ziyaret etmişti. Polis, bebeğin bir dadı tarafından istismar edildiğini ve Zhang ile Xuan’ın tıbbi yardım almakta iki gün geciktiğini iddia etti. Mayıs ayında ağır çocuk ihmal ve tehlikeye atma suçlamalarıyla gözaltına alındılar, ancak daha sonra serbest bırakıldılar.

AJANS FAALİYETLERİNİ SONLANDIRMAK İSTİYOR Çiftin ev adresinde kayıtlı olan Mark Surrogacy isimli ajansın, yakın zamanda faaliyetlerini sonlandırmak üzere resmi başvuru yaptığı bildirildi. Ancak en az bir kadının, hala bu ajans aracılığıyla taşıyıcı gebelik sürecinde olduğu anlaşıldı. Pennsylvania’dan bir kadın şöyle konuştu: “Biz Mark Surrogacy için taşıyıcılık yapıyoruz ve 26 haftalık hamileyiz. Bütün bu haberler çıkınca derinden etkilendik.” Taşıyıcı anne Kayla ise, doğurduğu küçük kızın velayetini alabilmek için bir kampanya başlattı.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt