Haber Tatlı hasat telaşı başladı! Organik yöntemlerle üretiliyor

Tatlı hasat telaşı başladı! Organik yöntemlerle üretiliyor

Erzincan’ın Tercan ilçesinde geniş ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalarda arıcılık yapan arıcıların, “tatlı” hasat telaşı başladı.

4-MLzb4b0UOlVV5Iku_hNw.jpg

Erzincan’da, kavurucu sıcak altında giydikleri özel kıyafetler ve taktıkları maskelerle bal hasadı yapan arıcılar, yüksek rakımlı yaylalarda organik yöntemlerle üretilen Tercan balını hasat etmeye başladı.
Qg_pGgYIqUanVfhO3u1vFQ.jpg

Bitki çeşitliliği bakımından zengin ve yaklaşık 500 civarında endemik bitki türüne sahip olan Erzincan’da Tercan balı, hem damak tadına hitap eden lezzeti hem de sağlık açısından sunduğu faydalarıyla ön plana çıkıyor.
GmAZp5ayDkGt2BEsHd3ZKQ.jpg

rerBg-hvPEuSZvNO4ChRXA.jpg

uzjNwneS0Uy7IrvhCDVjYQ.jpg

 
Üst Alt