
Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Karabük, Antalya ve Mersin'de çıkan orman yangınında alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Sıcaklıklar bugünden itibaren 10 derece artacak. Uzmanlar iki gün boyunca yangınlara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "6 ilimizdeki 7 yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam edecek." dedi. Rüzgara dikkat çeken Yumaklı, "6 ilimizdeki 7 yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam edecek." dedi. İşte kontrol altına alınan yangınlar: "Antalya Muratpaşa Güzeloba, Antalya Alanya Söğüt, Uşak Sivaslı, Adana Kozan, Denizli Acıpayam, Manisa Akhisar ve Karabük Ovacık Kışla mahallesi"

Mersin'in Silifke ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çadırlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanın üç noktasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 3 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 55 kara aracı ile Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yönlendirildi. RÜZGAR ETKİLİ OLUYOR Yerleşim yerlerine de yakın olan yangın bölgesinde rüzgar etkili oluyor. Vatandaşlar da ekiplere destek olmak için traktörleriyle su taşıyor.

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklama, 250 personelle yangına yoğun şekilde müdahale edildiği belirtildi. Açıklamada, "Yangına yakın olan Çadırlı, Bahçederesi, Kocapınar ve Kırtıl mahalleleri tedbiren boşaltılmıştır. Yangının en kısa sürede tamamen kontrol altına alınması için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir." ifadesi yer aldı.

Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerindeki yangınlara müdahale devam ediyor. Ekiplerin karadan müdahalesi akşam saatlerinde de sürdü. Gazipaşa'nın Doğanca Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan yangın, gece rüzgarın etkisiyle komşu ilçe Anamur'a yaklaştı. Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile Anamur Belediyesi ekipleri, yangının sıçrama ihtimaline karşılık önlem aldı. Anamur Kaymakamlığınca Karaağa Mahallesi'ndeki 125 vatandaş ve Lale Mahallesi'ndeki 139 vatandaş, tedbir amaçlı tahliye edildi. Mahallelerdeki 260 küçükbaş da güvenli bölgelere götürüldü.

Alanya'nın Söğüt Yaylası'nda dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları gece boyunca karadan devam etti. Sabah saatlerinden itibaren çalışmalara 3 uçak ve 3 helikopter de destek verdi. Ekiplerin mücadelesiyle yangın kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 40 hektarlık alan zarar gördü.

Safranbolu ilçesi Çavuşlar köyü Mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda çarşamba günü saat 14.42 ile Ovacık'a bağlı Kışla köyü Merkez Mahallesi pazar yeri mevkisinde saat 16.29'da çıkan yangınların söndürülmesi için ekiplerin çalışması devam ediyor. Yoğun dumanla kaplı bölgede, gündüz helikopter destekli yürütülen söndürme çalışmaları gece boyunca karadan sürdü. Takviye ekiplerin yönlendirildiği bölgede yangınların söndürülmesi için çalışmalar sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Kızılay, jandarma, belediyeler, DSİ, il özel idareleri, Kardemir ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Safranbolu ve Ovacık'taki yangınları söndürme çalışmalarında, 16 helikopter, 2 uçak, 31 ilk müdahale aracı, 123 arazöz, 49 su ikmal aracı, 13 dozer, 6 treyler, 5 greyder, 21 ekskavatör, tanker, lowbet, 3 kepçe, 4 bekoloder, 9 ambulans, 34 arama kurtarma aracı, 20 toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA), 2 ikram aracı ve 1441 personel yer alıyor. Ayrıca bölgeye yangın yönetim aracı da konuşlandırıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre bugünden itibaren hava sıcaklıklarının 10 derece daha artacağını belirtti. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, orman yangını riskinin devam ettiğini dile getirip kuvvetli rüzgarın Marmara ve Ege Bölgesi'nde etkili olacağını ifade etti. Uzmanlar, iki gün boyunca dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.