Haber Vaniköy'deki kaçak villa inşaatına yıkım kararı

Vaniköy'deki kaçak villa inşaatına yıkım kararı

İstanbul Vaniköy'deki villa inşaatı için yıkım kararı çıktı. Yıkımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordine edecek. Bakanlık, yıkım faaliyetinin bugün gerçekleştirileceğini bildirdi.

FGxqiRmwcUGYJ8rRGZF1AA.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyetinin bugün gerçekleştirileceğini bildirdi.
6yBlHN9QXECM2azfjisDMw.jpg

Bakanlıktan yapılan sosyal medya paylaşımında, "İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde, birtakım izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmişti. Tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım faaliyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerimiz koordinesinde bugün gerçekleştirilecektir." ifadesi kullanıldı.
rIOn1nHncEufunI84L5fsw.jpg

İstanbul Boğazı'na bakan Vaniköy'de ormanlık arazi içerisinde yer alan villa inşaatı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inceleme başlatmıştı.
PgfkTpmRC0-0_j9zEFOfEw.jpg

İBB'den yapılan açıklamada da, "Yasal süreç ivedilikle başlatılmış, 16 Ağustos'ta 2089 sayılı yapı tatil tutanağı düzenlenmiş olup inşaat mühürlenerek faaliyetten men edilmiş ve konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi. Adalet Bakanı Tunç da sosyal medya hesabından, "İstanbul'un Üsküdar ilçesi Vaniköy semtinde bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca 'İmar Kirliliğine Neden Olma' suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Dünyanın göz bebeği İstanbul'umuzun doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" denilmişti.
Cg2aYnZY70m1ItbVp5BIWQ.jpg

89wjOXrcVEK1MjFbvjkKJg.jpg

BVqb2vQPq0KFCuheawUb_A.jpg

j5HXz424_UutrdFiZo0vWg.jpg

6gSwcA2md0CF85dWDXvlrQ.jpg

qxRhNGk0IEGHiHU_rY2fwA.jpg

8wT3mWtkg0uW4XtKtAtJlA.jpg

P3EUaDAHAUiRW8MyaZxaWQ.jpg

s-AJXfxHvkaLU7L4dPDy_w.jpg

0QlBFEa1wEyr48txrgLLvQ.jpg

YoNHkMmV-0au2krmh8ofTw.jpg

Br6td5GkzEuMWW8ePp_QEQ.jpg

TnDbYucBLE2uhyO60ZReiA.jpg

Zd73aZvi70qZzubNMVojhw.jpg

LY9D2Ziq3USGv3tSss8Z1Q.jpg

60vNdBOvjkChpneIdYRkcA.jpg

UkTodM3J3kK7n2xmS0vqYw.jpg

 
Üst Alt