Nasıl Yapılır? WhatsApp'ta Telefonunuzun Tarihi Yanlış Hatası Nasıl Düzeltilir? - Android / IOS

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 29
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
How-To-Fix-Your-Phone-Date-Is-Inaccurate-Error-In-WhatsApp.webp

Arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim kurmak için tercih ettiğiniz platform WhatsApp olduğunda, düzgün çalışmasını istersiniz. Ancak durum her zaman böyle olmayabilir. WhatsApp kullanırken karşılaşabileceğiniz yaygın bir sorun, Android veya iPhone'unuzda "Telefonunuzun tarihi yanlış, saatinizi ayarlayın ve tekrar deneyin" hatasının gösterilmesidir.

Bu hata oluştuğunda, WhatsApp mesajlarınızı her zamanki gibi gönderemez, alamaz veya okuyamazsınız. Size yardımcı olmak için, yanlış tarih hatasını kısa sürede aşmanıza yardımcı olacak bir çözüm listesi hazırladık. Öyleyse hemen başlayalım.

1. Tarih ve Saati Manuel Olarak Düzeltin​

WhatsApp'taki yanlış tarih hatası genellikle telefonunuz yanlış bir saate veya tarihe ayarlandığında ortaya çıkar. Bu nedenle, yapmanız gereken ilk şey Android veya iPhone'unuzdaki tarih ve saati kontrol etmektir. İşte bunun için adımlar:

Android​

Adım 1: Android cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın ve Genel yönetim > Tarih ve saat bölümüne gidin.

1760107622167.webp

Adım 2: 'Otomatik tarih ve saat' seçeneğinin yanındaki düğmeyi kapatın. Ardından doğru tarih ve saati sırayla ayarlayın.

1760107652518.webp

iPhone​

Adım 1: iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın ve Genel > Tarih ve Saat'e gidin.

1760107679635.webp

2. Adım: Otomatik Ayarla seçeneğinin yanındaki düğmeyi kapatın ve tarih ve saati manuel olarak düzeltin. Ardından, doğru Saat Dilimini ayarlayın.

1760107700883.webp

Bundan sonra WhatsApp'ı yeniden başlatın ve hatanın hala görünüp görünmediğini kontrol edin.

2. Otomatik Tarih ve Saati Etkinleştirin​

Tarih ve saati manuel olarak değiştirdikten sonra bile hata devam ediyorsa, telefonunuzu konumunuza göre doğru tarih ve saati ayarlayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı.

Android​

Adım 1: Android cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın ve Genel yönetim > Tarih ve saat bölümüne gidin.

1760107724045.webp

Adım 2: 'Otomatik tarih ve saat' seçeneğinin yanındaki geçiş düğmesini etkinleştirin.

1760107736532.webp

iPhone​

Adım 1: iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını başlatın ve Gizlilik ve Güvenlik'e gidin.

1760107760756.webp

Adım 2: Konum Servisleri'ne dokunun ve yanındaki geçiş düğmesini etkinleştirin.

1760107777034.webp

Adım 3: En aşağı kaydırın ve Sistem Hizmetleri'ni seçin. Ardından, listeden Saat Dilimi Ayarı geçişini bulup etkinleştirin.

1760107796639.webp

Adım 4: Ayarlar sayfasına geri dönün ve Genel > Tarih ve Saat'e gidin.

1760107814107.webp

Adım 5: Otomatik Olarak Ayarla seçeneğinin yanındaki geçiş düğmesini etkinleştirin.

1760107825525.webp

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra WhatsApp'ı açın ve hatanın hala görünüp görünmediğini kontrol edin.

3. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin​

İnternet bağlantınızda bir sorun varsa, WhatsApp telefonunuzun tarih ve saatini ayarlamanızı isteyebilir. Bunu önlemek için, internet hız testi yaparak internetinizin düzgün çalıştığından emin olmalısınız. Sorun varsa, farklı bir ağ bağlantısına geçin ve tekrar deneyin.

4. WhatsApp'ı güncelleyin​

Güncel olmayan bir WhatsApp sürümü kullanmak da telefonunuzda "Tarih yanlış" hatasına neden olabilir. Bu nedenle, telefonunuzdaki uygulamaları düzenli olarak güncellemeniz en iyisidir. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak WhatsApp'ı Play Store veya App Store'dan güncelleyin ve ardından tekrar kullanmayı deneyin.

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

5. Telefonunuzu Yeniden Başlatın​

Telefonunuzu yeniden başlatmak, WhatsApp'taki yanlış tarih hatasını çözmenin bir diğer temel ama etkili yoludur. Bu, WhatsApp ve diğer sistem işlemlerine yeni bir başlangıç sağlayacak ve küçük sorunları çözecektir. Android'de, güç menüsü görünene kadar yan düğmeyi basılı tutun. Ardından Yeniden Başlat seçeneğini seçin.

1760107862065.webp

iPhone kullanıyorsanız, ses düğmelerinden biriyle yan düğmeyi kaydırıcı görünene kadar basılı tutun. Ardından, iPhone'unuzu kapatmak için kaydırıcıyı sağınıza doğru sürükleyin. Tamamen kapanmasını bekleyin ve ardından tekrar açmak için yan düğmeyi basılı tutun.

1760107874860.webp

6. Uygulama Önbelleğini Temizle (Android)​

WhatsApp yanlış saat hatasını göstermeye devam ederse, önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bu, uygulamayla ilişkili tüm geçici dosyaları kaldırmalı ve işlevselliğini geri yüklemelidir.

Adım 1: WhatsApp simgesine uzun basın ve açılan menüden 'i' simgesine dokunun.

1760107886916.webp

Adım 2: Depolama'ya gidin ve alt taraftaki Önbelleği temizle seçeneğine dokunun.

1760107901921.webp

7. WhatsApp'ı yeniden yükleyin​

Çoğu anlık mesajlaşma uygulaması gibi WhatsApp da zaman içinde önemli miktarda veri biriktirebilir. Bu veriler bozulursa, WhatsApp arızalanabilir ve hatalar gösterebilir. Bu gibi durumlarda, hatayı gidermek için WhatsApp'ı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekebilir.

Etiketler Etiketler
android whatsapp tarih sorunu iphone whatsapp tarih düzeltme whatsapp saat yanlış hatası whatsapp tarih hatası çözümü whatsapp tarih ve saat ayarları
Geri
Üst Alt